Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας Ευκλείδης Φονταράς στον Prisma 91,6

Τη Δευτέρα 11/2 καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση στο prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” ήταν ο Ευκλείδης Φoνταράς.

Ο Ευκλείδης Φoνταράς είναι υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας με την Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασία. Ο Ευκλείδης Φoνταράς έλκει την καταγωγή του από την Πρέβεζα στην οποία ζει και εργάζεται, είναι μηχανολόγος μηχανικός και μέχρι πρότινος συντονιστής του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας. Διετέλεσε πρόεδρος και είναι μέλος της κινηματογραφικής λέσχης Πρέβεζας.Επίσης είναι μέλος της αερολέσχης Πρέβεζας και μέλος του Δ.Σ του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας.

Συζητήσαμε αρχικά μαζί του για το τρόπο που ήρθε η υποψηφιότητα στα πολικά και τοπικά πράγματα. Ο κ. Φονταράς έκανε μια αναδρομή στις διερευνητικές και στην μεθοδολογία που ακολουθήθηκε από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και την δημοτική παράταξη του για την ανάδειξη υποψηφίου. Βασικός κορμός συζήτησης και συμφωνίας ήταν η στήριξη της μεταρρύθμισης της απλής αναλογικής.

Στην συνέχεια ο κ. Φονταράς τόνισε το πλαίσιο αρχών της παράταξης το οποίο είναι πλατύ, με την λύση που προκρίθηκε τελικώς να έρχεται μέσα από μια διαδικασία ψηφοφορίας , μιας διαδικασίας παρόμοιας με αυτήν του 2014.

Συζητήσαμε επίσης αναλυτικά μαζί του για θέματα που αφορούν ζητήματα της πόλης και πιο συγκεκριμένα θέματα και που ζητήθηκαν σε διαβουλεύσεις αναλυτικά την προηγούμενο διάστημα, και σε αρμόδιες επιτροπές όπως τα ΣΒΑΚ. (Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) .

”Η επιτροπή διαβούλευσης είναι απαξιωμένη”

Ο κ. Φονταράς μας μετέφερε την άποψη του για τα ΣΒΑΚ καθώς και για την υπάρχουσα μελέτη και τις προτάσεις που κατατέθηκαν.
Επιπρόσθετα συζητήσαμε για την κατάσταση στα οικονομικά του Δήμου καθώς και για τους πόρους που έχουν περικοπεί τα τελευταία χρόνια: ”Οι πόροι έχουν όντως περικοπεί, όμως ο δήμος Πρέβεζας το χρησιμοποιεί ως μια αστεία δικαιολογία”.
Δεν έχουν δρομολογηθεί ώριμες μελέτες, παρόλη την στήριξη μέσα από προγράμματα όπως ο Φιλόδημος ανέφερε: ”Μπορούσε η δημοτική αρχή να ξεκολλήσει από την μιζέρια δεν το έπραξε”.”Κομβικό ζήτημα η διαχείριση των οικονομικών του Δήμου”.

”Δεν μπορούν οι υπηρεσίες του Δήμου να επιβλέψουν τα έργα;” ”Πως είναι δυνατόν να πηγαίνουν οι εργολάβοι στα δικαστήρια και να διεκδικούν ποσά που είναι εκτός προϋπολογισμών;” διερωτήθηκε.

Όσον αφορά τα κάστρα κάναμε μια αναλυτική συζήτηση για το πως μπορούν να διατηρηθούν σε μια ισορροπία αλλά και για την σημασία του δημοσίου χαρακτήρα τους.

‘Να μην χάσει ο δήμος το πράσινο που υπάρχει’

Τέλος όσο αφορά το ζήτημα του Λιμανιού ο κ. Φoνταρας μετέφερε την άποψη της παράταξης του για τροποποίηση του Master Plan. To Λιμάνι της Πρέβεζας χωρά και μαρίνα και εμπορικό λιμάνι. Τα συντριπτικά πλεονεκτήματα του εμπορικού λιμένα Πρέβεζας έναντι της Ηγουμενίτσας είναι εμφανή.

Πιο χαρακτηριστικά ο κ. Φονταράς τόνισε ότι ”την έρμη την τροποποίηση του Master Plan την περιμένουμε από το 2016”. Όσον αφορά τις συμμαχίες αλλά και τα ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο ο κ. Φονταράς τόνισε ότι είμαστε στην αρχή και νωρίς και το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα αλλά και οι θέσεις, θα βρεθεί χώρος για γραφεία της παράταξης και θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις υποψηφίων.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*