Ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου στον Prisma91,6 για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα

Την Τρίτη 5/2 στο prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο Άρης Χατζηστεφάνου.

Ο Άρης Χατζηστεφάνου είναι έμπειρος, γνωστός και καταρτισμένος δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής και συγγραφέας. Έχει εργαστεί σε πληθώρα μέσων ενημέρωσης για πολλά χρόνια ως δημοσιογράφος, φωτογράφος και ανταποκριτής και υπηρέτησε και υπηρετεί από όλα τα μετερίζια την ανεξάρτητη και μάχιμη δημοσιογραφία. Μερικά εκ των μέσων που δούλεψε είναι η Ημερησία, η Καθημερινή, το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, η κυπριακή εφημερίδα “Πολίτης” καθώς συνεργάστηκε επίσης με την ΕΦΣΥΝ ( Εφημερίδα των Συντακτών) με τον ραδιοφωνικό σταθμό ”ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5”, με το περιοδικό unfollow κ.α. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στην εφημερίδα Πριν.

Ως φωτογράφος και δημοσιογράφος έχει πραγματοποιήσει επιπρόσθετα πολλές αποστολές στη Λατινική Αμερική και στις περισσότερες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης. Φωτογραφίες του μάλιστα έχουν δημοσιευτεί σε αρκετά ελληνικά περιοδικά και σε έντυπα του εξωτερικού. Από το 2001 εργάζεται για την Ελληνική Υπηρεσία του BBC, αρχικά στο Λονδίνο και στη συνέχεια ως ανταποκριτής.Είναι διαχειριστής και αρθρογραφεί στην ηλεκτρονική ενημερωτική σελίδα INFOWAR.
Την ραδιοφωνική εκπομπή του Άρη Χατζηστεφάνου την ακούτε για την Βορειοδυτική Ελλάδα στον Prisma 91,6 κάθε Κυριακή στη 1 το μεσημέρι.

Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του σχετικά με τα τεκταινόμενα που λαμβάνουν χώρα στην Λατινική Αμερική και πιο συγκεκριμένα συζητάμε για την Βενεζουέλα και για ένα πραξικόπημα που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες βδομάδες. Ο Άρης Χατζηστεφάνου ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός και επικριτικός σε σχέση με την χάραξη της πολιτικής των πιέσεων και του ρόλου που παίζουν και διαδραματίζουν οι ΗΠΑ και η Ε.Ε.

Πιο συγκεκριμένα μας τόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος ότι οι κυρώσεις και ο οικονομικός ”στραγγαλισμός” ξεκίνησα σταδιακά από τις ΗΠΑ προς την Βενεζουέλα ήδη από την κυβέρνηση Ομπάμα.
Η κυβέρνηση Μαδούρο επειδή όντως δεν μοιάζει με την κυβέρνηση Τσάβες και στερείται πραγμάτων έχει ευθύνη στο πολλαπλασιασμό των προβλημάτων εσωτερικά. Υπάρχει φτώχεια στο εσωτερικό αλλά και έλλειψη σε τρόφιμα αυτό όμως δεν δικαιολογεί μια ξένη επέμβαση.

Τέλος συζητήσαμε για την νέα πολιτική γεωγραφία της Λατινικής Αμερικής αλλά και το κοινό ανακοινωθέν της Ε.Ε, που δεν βγήκε με βέτο της Ιταλίας.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*