Ψήφισμα του ΤΑΟΛ για τους αγροκτηνοτρόφους

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ & ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ «ΤΑΟΛ» ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ακτίου- Βόνιτσας και συμμετείχε με εκπροσώπους του, στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στα διόδια του Ακτίου, το Σάββατο 2-2-2019 στις 12 το μεσημέρι.

Εκφράζει τη συμπαράστασή του, στους χιλιάδες μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους που έχουν ξεσηκωθεί σε όλη τη χώρα διεκδικώντας ουσιαστικό εισόδημα για τις βιοποριστικές τους ανάγκες, υψηλότερες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα με ταυτόχρονη μείωση του κόστους παραγωγής, ελάφρυνση της φορολογίας και κατάργηση των χαρατσιών .

Ειδικότερα για τις περιοχές Βόνιτσας, Αγίου Νικολάου, Πλαγιάς και Περατιάς καταδικάζουμε την απένταξή τους από το καθεστώς της εξισωτικής αποζημίωσης και απαιτούμε την άρση του μέτρου αυτού, γιατί αυτό θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στο αφανισμό των αγροτοκτηνοτρόφων των ανωτέρω περιοχών.

Τέλος απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις των αγροτών που αντιστέκονται στα βάρβαρα μέτρα της
Κυβέρνησης και να καταργηθεί ο αντιασφαλιστικός νόμος, ώστε οι συντάξεις να είναι αξιοπρεπείς και όχι εξαθλίωσης.

 

About Παναγιώτης Κουνιάκης 7327 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*