«Θέλημα Θεού» η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Απευθυνόμενη στη χριστιανική βάση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς υποστήριξε ότι η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία ήταν «θέλημα Θεού».

«Νομίζω ότι ο Θεός μάς καλεί να επιτελέσουμε διαφορετικούς ρόλους σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και νομίζω ότι ήθελε να γίνει πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ, γι’ αυτό είναι εδώ», δήλωσε η Σάντερς στο Χριστιανικό Τηλεοπτικό Δίκτυο (CBR). «Ποτέ δεν ένιωσα τόσο άθεος», σχολίασε από την άλλη όχθη του Ατλαντικού ο Βέλγος ευρωβουλευτής Γκι Φερχόφσταντ, ενώ στην αμερικανική πρωτεύουσα, ο ειδικός εισαγγελέας Μιούλερ εξακολουθούσε να διερευνά ποιες μορφές έλαβε η «θεία» παρέμβαση υπέρ του Τραμπ και αν κάποιες από αυτές παραβιάζουν τον νόμο των ανθρώπων.

Ο Μιούλερ ανακοίνωσε ότι μέρος του ανακριτικού υλικού διέρρευσε στο Διαδίκτυο «παραλλαγμένο, ως μέρος εκστρατείας παραπληροφόρησης με πιθανό στόχο να απαξιώσει τις έρευνες περί ρωσικής ανάμειξης στην αμερικανική πολιτική». Τον Φεβρουάριο του 2018, ο Μιούλερ απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος 13 Ρώσων πολιτών και τριών ρωσικών εταιρειών για ανάμειξη στις εκλογές με στόχο την υποστήριξη του Ντόναλντ Τραμπ. Ερωτήματα προκύπτουν για το αν το υλικό υπεκλάπη από Ρώσους χάκερ ή αν διοχετεύθηκε από μία εκ των εταιρειών που κατηγορούνται.

Η εβδομάδα κύλησε χωρίς την παραδοσιακή ομιλία του Αμερικανού προέδρου προς το έθνος, η οποία μετατέθηκε εξαιτίας της οξείας πολιτικής αντιπαράθεσης γύρω από τα κονδύλια που ζητούσε ο Τραμπ για κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό. Στο ακροατήριο της ομιλίας που θα εκφωνηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, θα συμπεριλαμβάνεται η μετανάστρια χωρίς χαρτιά που δούλευε στην πολυτελή λέσχη του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα και απολύθηκε αφού μίλησε για τις συνθήκες απασχόλησής της. Την απάντηση εκ μέρους των Δημοκρατικών θα εκφωνήσει η μαύρη βουλευτής από την Τζόρτζια, Στέισι Εϊμπραμς.

Πηγή: Καθημερινή

About Ομάδα Σύνταξης 48078 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*