Στήριξη των αγροτικών κινητοποιήσεων από τον σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ   ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΨΗΦΙΣΜΑ  ΣΤΗΡΙΞΗΣ  ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Ο Σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Λευκάδας εκφράζει την αγωνιστική αλληλεγγύη  και  την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών και τα  δίκαια αιτήματά τους.

Ο αγώνας για την επιβίωση, ο αγώνας για να παραμείνουν στα χωράφια τους,  να παράγουν φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για το λαό μας , να πληρώνονται το κόπο της σκληρής δουλειά τους, τους αναγκάζει να βγουν στο δρόμο  δίνοντας μια ακόμα σκληρή μάχη ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική  όλων των  ελληνικών κυβερνήσεων και στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η  ίδια αντιλαϊκή πολιτική που ξεκληρίζει τους αγρότες και στην κρίση αλλά και στην  ανάπτυξη χτυπάει και τους υγειονομικούς και συνολικά όλους τους εργαζομένους. Για λογαριασμό των μεγάλων αγροτικών καπιταλιστικών εκμεταλλεύσεων και των νέων τσιφλικάδων,  προωθείται η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, η  οποία οδηγεί τους μικρομεσαίους αγρότες στο ξεκλήρισμα, στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων, πετσοκόβονται  κρατικές δαπάνες στην Υγεία – Πρόνοια, Παιδεία, μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις, αυξάνονται οι φόροι, τα χαράτσια και οι τιμές των τροφίμων.

Η κυβέρνηση δείχνοντας το αποκρουστικό πρόσωπο της αντιλαϊκής πολιτικής της, προκειμένου να κάμψει τον αγώνα των αγροτώνεπιστρατεύει τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία. Ο κατήφορός της δεν έχει τελειωμό !Ποινικοποιεί   τη συνδικαλιστική δράση και οδηγεί  στα δικαστήρια  συνδικαλιστικά στελέχη, πρόεδρους  και μέλη ΔΣ των οργανώσεων του αγροτικού κινήματος για να καταστείλει το δίκαιο αγώνα τους.

Οιυγειονομικοί έχουμε υποχρέωση και συμφέρον να σταθούμε πλάι στους αγωνιζόμενους αγρότες διότι ο αντίπαλος είναι κοινός και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να πετυχαίνουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου.

Συνεχίζουμε τον κοινό αγώνα του προηγούμενου διαστήματος σε συνέχεια των κοινών κινητοποιήσεων αγροτών – εργατοϋπάλληλων για το ασφαλιστικό, όπου το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν και συνεχίζει να είναι :

Εργατιά – Αγροτιά  Μια  Φωνή  &   Μια Γροθιά !

Σεαυτήτηνκατεύθυνσηστηρίζουμε μετησυμμετοχή μαςτοσυλλαλητήριοτωνμικρομεσαίωναγροτών&κτηνοτρόφωνσταδιόδιατουΑκτίουστις  2 Φλεβάρη ώρα 12 μμ

Το Δ.Σ

Φεβρουάριος 2019

 

 

 

About Παναγιώτης Κουνιάκης 4400 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*