Ο δημοσιογράφος Μάκης Μυλωνάς στον Prisma 91,6

Την Τρίτη 22/1 στις 12 στο prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος τηλεφωνικά στην εκπομπή του Χρήστου Τσούτση ήταν ο Μάκης Μυλωνάς.

Ο Μάκης Μυλωνάς έλκει την καταγωγή του από την Πάτρα . Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη Δημόσια Διοίκηση και Διακυβέρνηση στο Πανεπιστήμιο του Leiden στην Ολλανδία. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος στρατηγικής και δημόσιων πολιτικών (public policy) στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με έμφαση στα δικαιώματα του ανθρώπου, τις διεθνείς σχέσεις και τις πολιτικές ένταξης μεταναστών. Ήταν από τους πρώτους blogger στην χώρα μας και διαχειριστής του πετυχημένου πολιτικού blog Parapolitiki.com. Έχει συνεργαστεί και αρθρογραφήσει συστηματικά στην ενημερωτική ηλεκτρονική σελίδα AthensVoice, ενώ αυτό το διάστημα συνεργάζεται και αρθρογραφεί στην Καθημερινή. Εργάζεται ως σύμβουλος διεθνών σχέσεων και δημόσιων πολιτικών στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες.

“Η συμφωνία των Πρέσπων είναι ένας έντιμος συμβιβασμός”.

Συζητήσαμε μαζί του αναλυτικά για την την πορεία κύρωσης στην ελληνική Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών καθώς και για το “Μακεδονικό” γενικότερα.

Ο κ. Μυλωνάς δήλωσε ότι η συμφωνία των Πρεσπών λύνει ζητήματα και προβλήματα, αλλά προφανώς δεν μιλάμε για την τέλεια συμφωνία. Βέβαια και άλλη συμφωνία καλύτερη να υπήρχε στην θέση της κάποιοι κύκλοι και ένα κομμάτι του πολιτικού συστήματος δεν θα ήταν θετικό. Έτσι οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι ένα μέρος των Ελλήνων πολιτικών δεν επιθυμούσαν επίλυση. Άλλωστε συνεχίζοντας ο κ. Μυλωνάς στην χώρα μας με το πέρας του χρόνου στήθηκαν αρκετές πολιτικές, ακαδημαϊκές και πολιτικές καριέρες γύρω από το ζήτημα του ”Μακεδονικού”.

Ο κ. Μυλωνάς ήταν ιδιαίτερα περιγραφικός για την κατάσταση που επικρατεί στην γειτονική χώρα και μας είπε και τι συνάντησε ως εικόνες και ως πολιτική ατμόσφαιρα στο πρόσφατο ταξίδι του στα Σκόπια κατά την περίοδο του δημοψηφίσματος.
Πιο συγκεκριμένα η γειτονική χώρα δεν έχει όμοια χαρακτηριστικά στοιχεία και το αλβανικό στοιχείο είναι ορατό.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*