Δρακονταειδής σε Αραβανή: “Το δημοτικό συμβούλιο έκανε σοβαρά βήματα στο χωροταξικό”

“Όλοι γνωρίζουμε ότι η χωροταξία και πολεοδομία έχουν άμεση σχέση την κοινωνική- οικονομική- περιβαλλοντική ζωή της Λευκάδας¨,  ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο Βασίλης Αραβανής. Ο λόγος που το αναφέρω είναι γιατί διανύουμε τα τελευταία προεκλογικά δημοτικά συμβούλια και κάπου έχουμε ξεχάσει το χωροταξικό της Λευκάδας.

Μάλιστα ζήτησε να μάθει πού βρίσκεται το θέμα, καθώς είχε ψηφιστεί πριν πολλά χρόνια από τη δημοτική αρχή και επειδή πιστεύω, όπως είπε ότι είναι καθοριστικός παράγοντας και από τους κύριους πυλώνες που καθορίζουν την πραγματικότητα της Λευκάδας, αλλά και το μέλλον της, καθώς και την καθημερινότητα των πολιτών που εστιάζοντας πάνω σε αυτή ταυτόχρονα δίνοντας και ώθηση στον τουρισμό ζήτησε ενημέρωση  για αυτό το ζήτημα.

Στην απάντησή του ο δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής, θύμισε τα πεπραγμένα της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Όπως είπε ολοκληρώνεται η διαδικασία του ΣΧΟΑΑΠ στην πρώην Δημοτική Ενότητα Απολλωνίων, ενώ επίσης προωθήθηκαν τα σχέδια πόλης που καρκινοβατούσαν και πήγε για κύρωση στην περιφέρεια και έγινε και ένα πολύ σημαντικό βήμα όσον αφορά την Λυγιά, καθώς ουσιαστικά το Υπουργείο αποδέχεται την διαδικασία που του προτείναμε, ώστε να προχωρήσει γρήγορα το σχέδιο της Λυγιάς, καθώς απομένουν να γίνει μία υδρογεωλογική μελέτη, η μελέτη υδατορεμάτων έχει γίνει, συμπληρώνεται ο φάκελος για να αποσταλεί στο υπουργείο, για να παρθεί η τελική έγκριση. “Αυτό το δημοτικό συμβούλιο έκανε σοβαρά βήματα, προφανώς δεν λύσαμε το χωροταξικό όλο του νησιού.” ανέφερε.

“Εμάς μας απασχολεί η χωροταξία, καθώς για το μόνο που μπορώ να σας ενημερώσω είναι ότι επειδή η Ελλάδα αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα, εκτός από τα μεμονωμένα ΣΧΟΑΑΠ που γίνονται από τους δήμους χρειάζεται μία συνολικότερη αντιμετώπιση και  το Υπουργείο μας ενημέρωσε προ ολίγων μηνών, ότι επειδή βλέπει ότι οι διαδικασίες χωροταξίας κινούνται πολύ αργά, με δική του πρωτοβουλία θα προχωρήσει τη χωροταξία στο σύνολο της χώρας.

Μένει αυτό να αποδειχθεί στις πράξεις, διότι αυτού του τύπου οι μελέτες κοστίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

About Παναγιώτης Κουνιάκης 8951 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*