Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Δευτέρα οι εργαζόμενοι του Δήμου Λευκάδας

Το Διοικητικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση του, την Τετάρτη 16/1/2019 στα γραφεία του Σωματείου ομόφωνα αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας για την Δευτέρα 21/1/2019 και Τρίτη 22/1/2019 από τις 6.00 πμ μέχρι τις 10.00 πμ.

Τα θέματα που μας οδήγησαν σε αυτήν μας την απόφαση είναι πολλά και χωρίς λύσεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

  1. Τα ΜΑΠ (Μέσα Ατομικής Προστασίας) 2018 δεν δόθηκαν μέχρι σήμερα.

Οι συνάδελφοι  δικαιούχοι των ΜΑΠ αναγκάζονται να εργασθούν κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες (βροχές, χιόνια, χαμηλές θερμοκρασίες, κινδύνους ατυχήματος, ασθένειες κλπ) χωρίς τα προστατευτικά μέσα που είναι υποχρέωση του οικείου Δήμου να τα παρέχει. Ήδη μπήκαμε στο 2019 και πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία για τα νέα ΜΑΠ.

  1. Αυτοκίνητα χωρίς επαρκή συντήρηση

Οι συνάδελφοι οδηγοί και οι εργάτες, πληρώματα αποκομιδής απορριμμάτων και όχι μόνο, καθημερινά αναγκάζονται να προσφέρουν την εργασία τους με οχήματα που δεν τηρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές όπως προβλέπεται ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα και υγεία.

  1. Κατάργηση των ΒΑΕ    

Το επόμενο διάστημα, τέλος Φλεβάρη του2019 κόβεται το ανθυγιεινό επίδομα, μιας και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το έχει προϋπογράψει με τους ευρωπαίους. Στόχος τους είναι να αμφισβητήσουν όχι μόνο το επίδομα αλλά  συνολικά το καθεστώς των ΒΑΕ. Αυτός είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, για αυτό άλλωστε ήδη έχει νομοθετήσει ότι από 1-3-2019 καταργούνται ΟΛΕΣ οι διατάξεις νόμου που προβλέπουν το ανθυγιεινό επίδομα (4512/18 άρθρο 398). Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη, καμιά αναμονή.

Ας γνωρίζουν καλά όλοι αυτοί ¨που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς¨ ότι εμείς βρισκόμαστε σε ετοιμότητα και όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε να περάσει η περικοπή των ΒΑΕ, αλλά διεκδικούμε την ένταξη στα ΒΑΕ και άλλων κατηγοριών.

  1. Υποστελέχωση των υπηρεσιών και εντατικοποίηση

Συνάδελφοι, παρατηρείται το φαινόμενο εντατικοποίησης της εργασίας σε όλα τα τμήματα των δήμων του νομού Λευκάδας.

Αυτό απορρέει:

α) από την έλλειψη προσωπικού,

β) την σκόπιμη απαξίωση των υπηρεσιών που έντεχνα καλλιεργούν Κυβέρνηση, και επιχειρηματικοί όμιλοι και

γ) στους αιρετούς που υλοποιούν την πολιτική της κυβέρνησης. Ας γνωρίζουν καλά όλοι τους ότι οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν την διάλυση και λεηλασία  του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών.

Διεκδικούμε:

  1. την άμεση Στελέχωση και Οργάνωση των υπηρεσιών με μόνιμο Προσωπικό
  2. την άμεση καταβολή ΜΑΠ και Γάλα
  3. την άμεση συντήρηση όλων των οχημάτων των Δήμων ν. Λευκάδας
  4. την άμεση χρηματοδότηση για την λειτουργία των Δήμων
  5. να σταματήσει εδώ και τώρα η παραχώρηση τμημάτων και υπηρεσιών σε ιδιώτες
  6. καμιά περικοπή κανένας αποκλεισμός από τα ΒΑΕ  

Λευκάδα 17/1/2019

Το Δ.Σ.

About Παναγιώτης Κουνιάκης 8541 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*