«Επιβίωσε» η Μέι της πρότασης μομφής – Σενάριο παράτασης του Brexit έως το 2020

Απορρίφθηκε η πρότασης μομφής σε βάρος της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι κατά τη ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο στη σκιά των εξελίξεων για το Brexit.

Συγκεκριμένα, 200 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος ψήφισαν υπέρ της επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης και 117 ενάντια. Με οριακή πλειοψηφία παραμένει η Μέι παραμένει στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και στην ηγεσία της χώρας μέχρι τις εκλογές, καθώς όπως ανακοίνωσε δεν θα είναι εκείνη που θα τεθεί ως υποψήφια του κόμματός της για την πρωθυπουργία στην επόμενη εκλογική διαδικασία του 2022.

«Είμαι έτοιμη να συνεργαστώ με οποιοδήποτε μέλος της παρούσας Βουλής ώστε να φέρουμε εις πέρας το Brexit», δήλωσε σήμερα η Μέι αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόρριψης της πρότασης μομφής που υπεβλήθη από τους Εργατικούς, ενώ σημείωσε ότι «παίρνει στα σοβαρά τα καθήκοντά της». 

Σενάριο παράτασης του Brexit έως το 2020  

Σημαντική ανατροπή, τουλάχιστον ως προς το  χρονοδιάγραμμα του Brexit, συνιστά η πρόθεση των Βρυξελλών, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Times του Λονδίνου, να παράσχουν νέα διορία για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, έως το 2020.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μελετούν σχέδιο να καθυστερήσει το Brexit έως το 2020, ύστερα από το γεγονός ότι Γερμανία και Γαλλία έδειξαν προθυμία να παρατείνουν τις διαδικασίες διαπραγμάτευσης εν μέσω της πολιτικής αναταραχής στη Βρετανία.

Προηγούμενα σχετικά σχέδια επικέντρωναν στην προοπτική μίας τρίμηνης παράτασης στο Brexit, δηλαδή από τις 29 Μαρτίου που είναι και η επίσημη ημερομηνία εξόδου έως τα τέλη Ιουνίου, αλλά τώρα, σύμφωνα πάντα με πηγές που επικαλούνται οι Times, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναζητούν νομικές οδούς να αναβάλουν την έξοδο της Βρετανία έως το τέλος του χρόνου

Πηγή: Reuters

Πηγή: Καθημερινή

About Ομάδα Σύνταξης 80439 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*