24ωρη απεργία της ΕΛΜΕ…

24ωρη απεργία τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου
(3ωρη στάση εργασίας ΕΛΜΕ Λευκάδας 8.00 – 11.00 + 3ωρη στάση εργασίας ΟΛΜΕ 11.00 – 14.00)

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην ψήφιση του νέου συστήματος διορισμών και της καθιέρωσης του «προσοντολογίου», που καταργεί τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο, προετοιμάζει το έδαφος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και αποτελεί ακόμα ένα εργαλείο για τη μετατροπή του δημόσιου σχολείου σε σχολείο της αγοράς που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Προκηρύσσουμε για τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 3ωρη στάση εργασίας, από τις 8.00 έως τις 11.00, συμπληρωματική με αυτή της ΟΛΜΕ, από τις 11.00 έως τις 14.00. Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε μαζική συμμετοχή στην απεργία.

Απαιτούμε:
Να μην εφαρμοστεί το «προσοντολόγιο».
Μαζικούς μόνιμους διορισμούς βάσει των μεγάλων αναγκών σε διδακτικό προσωπικό στη δημόσια εκπαίδευση.
Εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων – αναπληρωτών.
Επαναφορά του ωραρίου των εκπαιδευτικών στα προ του 2013 επίπεδα.
20 μαθητές στα τμήματα γενικής παιδείας, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια.

Όχι στην ελαστική εργασία, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λευκάδας

________________________

Αθήνα, 11/1/2019
Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε δυναμικά τον αγώνα!

Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών – προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο.

Κηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 (24ωρη απεργία για τη Δ.Ο.Ε. και 3ωρη στάση εργασίας 11-2 μ.μ. με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις ΕΛΜΕ για την Ο.Λ.Μ.Ε. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα 14/1/2019 και ώρα 15:00 με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.
Για τα ΔΣ ΟΛΜΕ-ΔΟΕ

Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ
Νικηφ. Κωνσταντίνου Θαν. Κικινής

About Παναγιώτης Κουνιάκης 5223 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*