Κώστας Μπάρκας στον Prisma 91,6: O Κ. Μητσοτάκης σύρεται από την ακραία δεξιά του κόμματος του δηλαδή από τoν κ Γεωργιάδη, τον κ Βορίδη, τον κ Πλεύρη…

Ο βουλευτής Πρέβεζα του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας ήταν καλεσμένος στο πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 προκειμένου να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα μετά και τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού.

«Η απόφαση του πρωθυπουργού ήταν πολύ ξεκάθαρη, εφόσον ο κ Καμμένος αποσύρει τη στήριξή του στην κυβέρνηση  με δήλωσή του ο πρωθυπουργός προφανώς θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της βουλής για το αν θα συνεχίσει η κυβέρνηση το έργο της ή όχι. Νομίζω δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη δήλωση από αυτό, αλλά προηγείται η δήλωση του πρωθυπουργού ότι κατά την άποψή του ο κ Καμμένος δε θα αποσύρει την στήριξή του από την κυβέρνηση» ανέφερε ο βουλευτής σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού. «Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης παραμένει για τον Οκτώβριο –όχι από κάποιο καπρίτσιο αλλά- γιατί το επόμενο διάστημα είναι δρομολογημένα μια σειρά από μέτρα τα οποία έχουν κοινωνικό αποτύπωμα ανθρώπων και κοινωνικών ομάδων που έχουν σηκώσει το βάρος της κρίσης. Με την έννοια αυτή  η πλήρης προστασία της πρώτης κατοικίας, η αύξηση του κατώτατου μισθού, η δρομολόγηση των σχέσεων κράτους εκκλησίας, οι 120 δόσεις που αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες, η μείωση του ΕΝΦΙΑ , η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, ένα σωρό από μέτρα που έχουν θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία η κυβέρνηση τα έχει δρομολογήσει και θεωρούμε ότι κανένα καπρίτσιο κανενός Μητσοτάκη και καμιάς αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να τα σταματήσει, εμάς ο σχεδιασμός μας είναι οι εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο του 2019″.

Ο Κώστας Μπάρκας σχολίασε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευση σε σχέση με τη συμφωνία για τα ΣΚΟΠΙΑ επισημαίνοντας ότι ο κ Μητσοτάκης «σύρεται από την ακραία δεξιά του κόμματος του δηλαδή από τoν κ Γεωργιάδη, τον κ Βορίδη, τον κ Πλεύρη  και όλους αυτούς που ήταν σε άλλα κόμματα πριν, στην Πολιτική Άνοιξη, στο ΛΑΟΣ και σε άλλα ακραία κόμματα της δεξιάς, σύρεται από αυτούς και αλλάζει γραμμή για ψηφοθηρικούς λόγους» . Τόνισε μάλιστα ότι «Η Νέα δημοκρατία δεν πατάει στην Εθνική γραμμή την οποία η ίδια δημιούργησε, σχημάτισε και υπερασπίστηκε. Η Νέα Δημοκρατία πατάει στην ακραία λογική της  Πολιτικής Άνοιξης του Σαμαρά και του ΛΑΟΣ»

Ο Βουλευτής Πρέβεζας σε ερώτηση σχετικά  με το πρόσωπο που ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει για να διεκδικήσει τον Δήμο Πρέβεζας σημείωσε ότι στο κόμμα «έχουμε μπει στη διαδικασία να συζητάμε στο εσωτερικό μας, έχουμε μια παράταξη που σεβόμαστε απολύτως, συζητάμε με φορείς με κόσμο για να αποφασίσουμε την πορεία μας όσον αφορά τις δημοτικές εκλογές». Σχολίασε παράλληλα ότι σε επίπεδο περιφέρειας ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει τη στήριξή του στον Γ. Ζάψα.

Σε σχέση με το χρόνο ανέφερε «Δεν θυμάμαι να έχουν ανακοινωθεί και πολλές παρατάξεις που κατεβαίνουν. Κάποιοι ενδιαφέρονται για επικεφαλής αλλά πέρα από την ανακοίνωση του ΚΚΕ  που ανακοίνωσε την παράταξή του δεν έχουμε κάποια άλλη (κομματική) ανακοίνωση. Υπό την έννοια αυτή κατά την άποψή μου έχουμε χρόνο ακόμα να βρεθούμε με ανθρώπους να συζητήσουμε για το τι μέλλει γενέσθαι» . Μάλιστα σε ερώτηση αν δε θεωρεί ότι έχει αργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε «θυμίστε μου η Νέα Δημοκρατία ποιον κατεβάζει υποψήφιο;»!

Τέλος συζητήσαμε με τον βουλευτή Πρέβεζας για την αναβάθμιση του πρώην ΤΕΙ καθώς όπως ανέφερε και ο Κ.Μπάρκας «Η πόλη μας απέκτησε πλέον πανεπιστημιακό τμήμα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Το τμήμα Χρηματοοικονομικής και λογιστικής έχει γίνει πανεπιστημιακό τμήμα και μάλιστα απ ότι γνωρίζω θα υπάρχει στο μηχανογραφικό και θα λειτουργεί από τον Σεπτέμβρη του 2019!» σχολίασε. Παράλληλα ο Κώστας Μπάρκας υπενθύμισε ότι το μεταπτυχιακό, το οποίο έχει μεγάλη ζήτηση, παραμένει επίσης στην Πρέβεζα ενώ γίνεται συζήτηση για τη δημιουργία και ενός διδακτορικού. Παράλληλα όπως σημείωσε θα πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να ενημερωθούν περαιτέρω οι φορείς της πόλης για τη λειτουργία του πανεπιστημιακού τμήματος.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*