Ο Λεωνίδας Βατικιώτης στον Prisma 91,6

Την Τρίτη 8//1 στο prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος τηλεφωνικά του Χρήστου Τσούτση στην εκπομπή ήταν ο Λεωνίδας Βατικιώτης.

Ο Λεωνίδας Βατικιώτης είναι δημοσιογράφος- οικονομολόγος και γεωπολιτικός αναλυτής. Έχει εργαστεί σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα ως έκτακτος καθηγητής σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ έχει αρθρογραφήσει στο παρελθόν και συνεχίζει και σήμερα σε πολλά ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά (όπως οι εφημερίδες ΕΘΝΟΣ, ΤΑ ΝΕΑ, ΠΡΙΝ καθώς και το περιοδικό unfollow αλλά και σε άλλα.). Παράλληλα έχει αναπτύξει με το πέρας του χρόνου και ενδιαφέρουσα συγγραφική δουλειά. Τέλος έχει παρουσιάσει πλήθος οικονομικών-κοινωνικών μελετών για διάφορα ζητήματα στο παρελθόν.

Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του αρχικά σχετικά με το ζήτημα του BREXIT και της αποχώρησης της Αγγλίας από την Ε.Ε.

Ο κ. Βατικιώτης μας μετέφερε την άποψη του ότι υπάρχει άνοδος της ακροδεξιάς στην Μ. Βρετανία και αυτό θα εκφραστεί και εκλογικά στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Επιπρόσθετα συζητήσαμε και για την Ιταλία του Σαλβίνι, τον ευρωπαϊκό νότο, καθώς και για την επικείμενη επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες.

Τέλος ο κ. Βατικιώτης μας μετέφερε την άποψη του για τα γεωπολιτικά συμφέροντα που διαδραματίζονται στην περιοχή της ανατολικής μεσογείου και στα Βαλκάνια, μεταφέροντας τα σχόλια και την άποψη ου ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι πιο φιλοαμερικάνικη κυβέρνηση των τελευταίων ετών.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*