Γιώργος Γαβρίλης στον Prisma 91,6: “To θέμα των ΟΧΕ δεν το τρέχει μόνο η Λευκάδα που κατέθεσε πρόταση οριακά, αλλά και άλλοι δήμοι. Στην Πρέβεζα ένα έργο έχει ήδη ενταχθεί. Υπάρχει ανοχή και ο Δήμαρχος επιτίθεται στα ΜΜΕ”

Σε προεκλογική ετοιμότητα βρίσκεται το Μεγανήσι,  καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του διαχειριστή της ιστοσελίδας meganisinews Γιώργου Γαβριήλ προστέθηκε και μία νέα υποψηφιότητα.

Πρόκειται για την Σοφία Αργύρη, η οποία είναι υπάλληλος του δήμου Μεγανησίου.

Αναμένεται, για λίγους μήνες να σταματήσει να εργάζονται στην υπηρεσία και θα κατέβει ως επικεφαλής συνδυασμού που προέκυψε, με την στήριξη μέρους δημοτικών συμβούλων, που ανεξαρτητοποιήθηκαν από την αντιπολίτευση.

Οι δύο σύμβουλοι που ανεξαρτητοποιήθηκαν, είναι η Έλλη Καββαδά, και Βησσαρία Πολίτη, αφήνοντας αιχμές προς την ηγεσία της παράταξης, ότι ουσιαστικά τους έφερε σε αυτή την επιλογή, δηλαδή  μεταξύ του κυρίου Δάγλα και της κυρίας Καββαδά, ενώ θα έπρεπε να αναζητήσουν δικό τους υποψήφιο.

Η αντιπολίτευση αυτή την  στιγμή είναι σπασμένη στα δύο, με τους μισούς να υποστηρίζουν την κυρία Καββαδά, και οι άλλοι μισοί, όπως η κυρία Έλλη Καββαδά, Βησσαρία Πολίτη, ως ανεξάρτητοι πλέον κατεβαίνουν με επικεφαλής την Σοφία Αργύρη, ψάχνοντας για καινούργια μέλη για να στελεχωθεί το ψηφοδέλτιο.

Άρα στο μικρό Μεγανήσι θα έχουμε τρεις υποψηφιότητες, κατέληξε.

Σχολιάζοντας τις υποψηφιότητες, ο Γιώργος Γαβρίλης, ανέφερε ότι λίγο ως πολύ οι υποψήφιοι θα πρέπει να δείξουν προγράμματα, να υπάρχει ένας τρόπος που τα προγράμματα που θα επιδείξουν στην κοινωνία να τηρηθούν ευλαβικά, κάτι που δεν συμβαίνει μέχρι σήμερα, καθώς απέχουν πολύ τα λόγια από τα έργα.

Αναφερόμενος στην κριτική του δημάρχου Λευκάδας, Κωνσταντίνου Δρακονταειδή, ότι συνειδητά τα μέσα ενημέρωσης, θάβουν όσα θα γίνουν στις δράσεις ολοκληρωμένης χωρικής επένδυσης, (ΟΧΕ) είπε ότι δεν αντιλαμβάνεται για ποια προσπάθεια κάνει λόγο.

“Μάλιστα αυτή η πρόσκληση για τις ΟΧΕ, έχει βγει από το 2015. Συγκεκριμένα έχει έρθει η εγκύκλιος προς τις περιφέρειες, καθώς όλοι οι δήμοι της χώρας πρέπει να έχουν σχέδιο ολοκληρωμένης χωρικής επένδυσης.”

Δεν πρόκειται για ένα θέμα που έτρεξε από μόνος του ο Δήμος Λευκάδας και τα κατάφερε, καθώς τόσο η Κεφαλλονιά, η Ζάκυνθος, έχουν υποβάλει σχέδιο και μάλιστα η Κέρκυρα το είχε για δύο χρόνια σε διαβούλευση. Στην Λευκάδα αν ρωτήσεις τον μέσο Λευκαδίτη τι είναι η ΟΧΕ δεν γνωρίζει.

Μάλιστα αν ψάξει κάποιος στο διαδίκτυο, θα δει ότι υπάρχει και ειδική πρόσκληση προς το δήμο Λευκάδας από την περιφέρεια, διότι παρόλο που είχε ενημερωθεί ο Δήμος Λευκάδας, δεν τηρεί τις προθεσμίες και μάλιστα πριν τρεις μήνες το Σεπτέμβριο του 2018, ζήτησε να υπάρξει σύνταξη πρότασης, καθώς σε δύο μήνες ολοκληρώνεται η προθεσμία.

Δηλαδή ο Δήμος Λευκάδας, καταθέτει οριακά μία ΟΧΕ 10 μέρες πριν λήξει η προθεσμία, που σημαίνει ότι θα το χάναμε τελείως, λέγοντας ότι δεν μπορεί να καταλάβει τι θα έπρεπε να έχουν γράψει τα μέσα ενημέρωσης.

Μάλιστα ο δήμος Πρέβεζας, έχει καταθέσει αντίστοιχη πρόταση και μάλιστα ένα έργο του έχει ενταχθεί στην ΟΧΕ, το οποίο είναι η αναμόρφωση της εισόδου της πόλης και η παράκαμψη προς το νεκρομαντείο.

Επίσης ο δήμος Μεσολογγίου, έχει ενταγμένα δύο έργα, ανάπλασης κάτω πόλης, και άλλα.

Πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας, ότι οι δράσεις που είναι ενταγμένες στα ΕΣΠΑ, σε περιορίζουν και σου υποδεικνύουν τον τομέα που θα δραστηριοποιηθείς.

Τον θαλάσσιο τουρισμό που επικαλείται ο δήμαρχος Λευκάδας, του έστειλε η περιφέρεια σε ποια κατεύθυνση θα στραφούμε και αυτό μπορεί να το δει κάποιος πολύ καλά στην πρόσκληση προγράμματος.

Η περιφέρεια ορίζει σε ποιες δράσεις θα κατευθυνθεί ο δήμος και αυτό είναι μία συνέχεια των επισκέψεων Φουχτεν από πριν.

Όσον αφορά το Master Plan τόσο για τις ΟΧΕ όσο και  για το νερό, υπάρχουν θέματα ιδεολογικά από πίσω και για αυτό μου έκανε εντύπωση η αναφορά του δημάρχου ότι το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα, καθώς δεν μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ψάχνοντας την απόφαση διαπίστωσα ότι την συγκεκριμένη ημέρα που συζητήθηκε το θέμα, υπήρχαν οκτώ απόντες.

Στην επισήμανση ότι υπήρχε απαρτία στο δημοτικό συμβούλιο, ο Γιώργος Γαβρίλης απάντησε ότι αυτή τη στιγμή το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας, απαρτίζεται από ένα μέρος συμβούλων οι οποίοι δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι, καθώς και από ένα άλλο μέρος που έχουν προέλθει επειδή παραιτήθηκαν κάποιοι άλλοι.

Είναι η τρίτη τέταρτη σειρά αναπληρωματικών, οπότε δεν μπορώ να ακούω για απαρτίες και αυτό να το προβάλλουμε και μπροστά.

Ότι καθορίζεται μία πολιτική γραμμή άνωθεν και πρέπει να την ακολουθήσουμε, μπορώ να το καταλάβω, να την παρουσιάζουμε όμως σαν δική μας είναι φοβερό.

Δια Ταύτα, είναι ότι όλοι οι δήμοι της χώρας πρέπει να έχουν ΟΧΕ. Ο Δήμος Λευκάδας είναι από τους τελευταίους που έχει υποβάλει, καθώς σε 10 μέρες λήγει η προθεσμία.

Επίσης άλλοι δήμοι έχουν ήδη πάρει έργα, για την δική τους πολιτική, καθώς εγώ Διαφωνώ κάθετα με αυτές, γιατί είναι κατευθυνόμενες όλα αυτά τα σχέδια δράσης, όπως και για το νερό όπως και για τα πάντα.

Θα βρεθούμε μία μέρα και δεν θα έχουμε τίποτα δικό μας και θα είμαστε σκλάβοι στην Γερμανική Ευρώπη που σχεδιάζουν.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο δήμαρχος Λευκάδας επιτίθεται στα μέσα ενημέρωσης, όταν υπάρχει μία ανοχή από τα μέσα μεγάλη, όπως και στο Δημοτικό Συμβούλιο υπάρχει μία μεγάλη ανοχή, γιατί όλοι από ότι φαίνεται είναι στην ίδια ιδεολογική γραμμή και υπάρχει και μία κοινωνία η οποία εκπροσωπείται Όπως πρέπει σε αυτό.

Όχι μόνο δεν έχουμε πρόθεση να μην προβάλουμε το έργο της δημοτικής αρχής, αλλά δείχνουμε μεγάλη ανοχή, κάτι ακόμα δεν έχει διαμορφωθεί κάτι καλύτερο για να προτείνουμε στον κόσμο και αυτή είναι η αλήθεια.

Πέφτουμε στο τριπάκι και στην επιλογή του “μη χείρον βέλτιστο”, αλλά έχουμε νοημοσύνη, δεν σημαίνει ότι την χάσαμε.

Εκνευρίζομαι όταν βλέπω ότι δείχνουμε ανοχή και μας βρίζουν. Το πια προσπάθεια κάνει η δημοτική αρχή θα το δούμε στο τέλος, θα καταγραφεί στην ιστορία.

Πώς μπορεί η Λευκάδα να θέλει περισσότερη ανάπτυξη, όταν ο Λευκαδίτης δεν έχει πού να παρκάρει το αυτοκίνητό του το χειμώνα, το καλοκαίρι δεν το συζητώ.

Συζητάμε σήμερα για τα αυτονόητα, οι πολίτες θέλουν ποιότητα ζωής, το να γεμίσεις ένα λιμάνι κότερα, θα βρομίσει η θάλασσα, τα σκουπίδια δεν έχουμε τι να τα κάνουμε, στη διαδρομή από Νυδρί Λευκάδα, με το αυτοκίνητο μέχρι να φτάσεις μαθαίνεις να χορεύεις τσάμικο και καλαματιανό, από τους  χάλια δρόμους, καθώς το νησί χρειάζεται πρώτα υποδομές και έπειτα να το επισκεφθεί περισσότερος κόσμος.

Δεν παρατήρησα τα μέσα ενημέρωσης να έγραψαν κάτι στην Κεφαλλονιά για το συγκεκριμένο θέμα, με μία απλή αναζήτηση βλέπουμε για τις ΟΧΕ σε περιοχές σε όλη την Ελλάδα, δεν ανακαλύψαμε εμείς την πυρίτιδα.

Καλά ήταν μέχρι τώρα, δεν χρειάζεται κανένας λόγος να χτυπάμε τα μέσα ενημέρωσης.

Το θέμα είναι μέχρι να δούμε τι θα γίνει με τη σωστή διαχείριση των σκουπιδιών και πράγματα που θα βοηθήσουν τη Λευκάδα και σωστές υποδομές, θα περάσει μία δεκαετία πάλι.

Εδώ το νοσοκομείο το συζητάγαμε από το 2010, είμαστε στο 2020 και ακόμα δεν είναι έτοιμο. Μέχρι το τέλος του χρόνου μας είχαν πει ότι θα πάμε στο νοσοκομείο τι έγινε με αυτό;

Εμείς ως μέσα ενημέρωσης δεν πρέπει να ρωτάμε τι έχει συμβεί με το θέμα; Εδώ δεν λέει κανείς τίποτα, υπάρχει ανοχή και τα βάζουμε με τα μέσα ενημέρωσης.

Όταν τα βάζουμε με τον τύπο και με την δημοκρατία πυροβολάμε τα πόδια μας, γιατί οι δικές μας καταβολές είναι καθαρά δημοκρατικές.

 

Δείτε την πρόσκληση της περιφέρειας για την ΟΧΕ

Δείτε την εγκύκλιο για την  ΟΧΕ

 

About Παναγιώτης Κουνιάκης 7327 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*