Μανόλης Θερμός στονPrisma 91,6: “Αποκλείω το ενδεχόμενο τολμηρών μεταρρυθμίσεων στο νησί, καθώς η νοοτροπία του πολιτικού προσωπικού το αποκλείει.”

Στα πλαίσια του σχολιασμού της επικαιρότητας και με αφορμή το πρόσφατο άρθρο του στο lefkadatoday, ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Μανόλης Θερμός, μίλησε στον Prisma 91,6.

Στο ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει σύνθεση, με αφορμή τις συγκεκριμένες υποψηφιότητες που έχουν ανακοινωθεί, ανέφερε ότι δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχει καλλιεργηθεί η κουλτούρα συνεργασίας, δεδομένου ότι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, η αυτοδυναμία θα είναι αδύνατη για οποιαδήποτε παράταξη, εκτίμησε ότι με τις παρούσες συνθήκες και νοοτροπίες, μάλλον θα οδηγηθούμε σε αδυναμία λήψης αποφάσεων, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σχετικά με τον τουρισμό ανέφερε ότι το μέλλον του  ξεπερνάει τον αριθμό των αφίξεων και την καταγραφή εσόδων. “Ο τουρισμός βασικά έχει να κάνει με το αποτύπωμα του και το βαθμό που αυτό είναι ωφέλιμο για τον τόπο και την κοινωνία. Εκεί βρίσκεται η ουσία του τουρισμού, τι ωφελιμότητα θα έχει και στον τόπο και στην κοινωνία, εκτός από τις αφίξεις και τα έσοδα.”

Με αφορμή και το συγκεκριμένο άρθρο μου, μέγιστη προτεραιότητα είναι η  συνεργασία όλων των Δυνάμεων, καθώς ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων, των πολλών και όχι των λίγων.

Δεν χρειάζεται μόνο στρατηγικό σχεδιασμό ο τουρισμός, αλλά και χωροταξικό και αυτό περιλαμβάνει και άλλα πράγματα.”

Σχετικά με  την επόμενη μέρα πρέπει να βρούμε έναν παρανομαστή για τα σημαντικά ζητήματα και προβλήματα του νησιού και αυτός πρέπει να αποτυπωθεί και στον προεκλογικό λόγο των υποψηφίων.

Επειδή δεν έχουμε καλλιεργήσει και την κουλτούρα συνεργασίας,  ενώ  το αναλογικότερο εκλογικό σύστημα, θα μπορούσε μέσω του Κλεισθένη, να συνδυαστεί και με μία μεγαλύτερη αυτοδιοικητική-οικονομική  αυτοτέλεια,  την οποία δεν παρέχει.

Η περίοδος που έρχεται είναι θολή, γεμάτη γρίφους και δυσκολεύομαι να βάλω σε τάξη όσα λέγονται και όσα σκέφτεται ο καθένας,  καθώς υπάρχει μία απορρύθμιση της καθημερινότητας και για να αποφύγουμε  τα χειρότερα θα πρέπει να συνεργαστούμε.

Το ενδεχόμενο τολμηρών μεταρρυθμίσεων στο νησί μας πρέπει να το αποκλείσουμε, καθώς τα αντανακλαστικά συμπεριφοράς του πολιτικού προσωπικού, η γλώσσα, η νοοτροπία οι πρακτικές αποκλείουν κάθε τέτοιο ενδεχόμενο από μόνες τους.

Εάν δεν συνεργαστούμε, δεν συνθέσουμε τις δυνάμεις μας, το μέλλον μας δεν θα είναι καλό. Θέλουμε δράσεις και πρωτοβουλίες, οι οποίες θα τονίζουν την προσήλωσή μας στην κοινωνία μας και στην ποιότητα του τόπου μας. Η αρχή για τον τόπο πρέπει να γίνει τώρα διαφορετικά θα διαλυθούμε, καθώς έπειτα δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία.

About Παναγιώτης Κουνιάκης 5197 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*