Γιάννης Ραγκούσης: Ο κ. Μητσοτάκης και το ”Σύστημα” θα παίξουν τα ρέστα τους ώστε να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών και να πέσει τώρα η κυβέρνηση

Ο Γιάννης Ραγκούσης στο Prisma radio 91.6

Την Τρίτη 18/12 καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση ”Στο ίδιο έργο θεατές” τηλεφωνικά ήταν ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ο Γιάννης Ραγκούσης είναι έμπειρο στέλεχος στο χώρο της κεντροαριστεράς πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου 2011, Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 2009. Ενεργός πολιτικά είδη από το 2007 τοποθετήθηκε τότε με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος, ενώ το 2008 εκλέχτηκε Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Διαφώνησε με την πορεία του ΠΑΣΟΚ την τριετία 2012-2015 ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση των Σαμαρά- Βενιζέλου. Πρόσφατα πήρε θέση με συγκεκριμένο πλαίσιο στις εσωκομματικές διαδικασίες εντός του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) θέτοντας και υποψηφιότητα για πρόεδρος του νέου πολιτικού φορέα. Στην συνέχεια όμως διαχώρισε την θέση του και ήρθε σε σύγκρουση πολλές φορές, παίρνοντας αποστάσεις από την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα. κυρίως στην βάση της στάσης της κ. Γεννηματά απέναντι στην Ν.Δ , σε συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα και στον Κ.Μητσοτάκη. Αυτή άλλωστε η θέση του τον οδήγησε και εκτός Κινήματος Αλλαγής με προσωπική απόφαση της προέδρου.

Ο κ. Ραγκούσης αρχικά σχολίασε σε σχετική ερώτηση μας τα τα γεγονότα που συνέβησαν τα ξημερώματα Δευτέρας με το τρομοκρατικό χτύπημα στον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ και στα κεντρικά γραφεία του ομίλου, ότι ”μιλάμε για μια απαράδεκτη τρομοκρατική ενέργεια”.

Σημείωσε μάλιστα ότι δεν γίνεται κάθε φορά ο πολιτικός κόσμος να καταδικάζει τα αυτονόητα.
Ο πρώην υπουργός σχολιάζοντας την πολιτική στάση της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι η πολιτική αντιπαράθεση για το τρομοκρατικό χτύπημα, μας γυρνάει στο παρελθόν.

Σε σχέση με τη στάση της ΝΔ στο κρίσιμο ζήτημα της ψηφοφορίας για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών ο κ Ραγκούσης τόνισε ότι η ΝΔ προωθεί έναν σχεδιασμό προκειμένου να μπλοκαριστεί και να μην περάσει η συμφωνία. Αυτό θα σηματοδοτούσε την πτώση της κυβέρνησης, αυτός ο σχεδιασμός, ο κ Ραγκούσης πρόσθεσε, προωθείται επειδή η ΝΔ γνωρίζει ότι σε επίπεδο δημοσκοπήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώνει τις δυνάμεις του και μειώνει τη διαφορά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαλέξει να κάνει αντιπολίτευση “συκοφαντίας” αγγίζοντας τα όρια ενός “σύγχρονου Γεωργαλά” συμπλήρωσε, και όπως είπε αυτό προκύπτει και από τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συνδιαλλαγή του Πρωθυπουργού με τους Ευρωπαίους εταίρους για το ζήτημα της Μακεδονίας. “Άλλωστε η ΝΔ θα συνεχίσει αυτή την τακτική γιατί τη συσπειρώνει η εξουσία γιατί είναι η”ίδια πολιτική ομάδα, οι ίδιοι άνθρωποι” που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και το 2009 και το 2014 στα πολιτικά πράγματα συνέχισε.

Ο πρώην υπουργός μιλώντας για το ΚΙΝ.ΑΛ. με σαφή τρόπο ανέφερε ότι το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με το σημερινό ΚΙΝ.ΑΛ. το οποίο δεν ψήφισε ούτε την απλή αναλογική, νομοθέτημα που είχε στηρίξει και προτείνει στο παρελθόν μέσα στην βουλή και επιπρόσθετα η ίδια η αρχηγός του έχει καταργήσει το πολιτικό συμβούλιο και έχει καταστήσει “παραμάγαζο της οικογένειας Μητσοτάκη και της διαπλοκής”.

Τέλος ο κ Ραγκούσης στο επίπεδο της συζήτησης για την τοπική αυτοδιοίκηση εξέφρασε την άποψη ότι οι τοπικές κοινωνίες είναι θετικές σε συγκλήσεις ενώ ανέφερε ότι ο ίδιος δε θέλει καμία σχέση με τη συντηρητική παράταξη “δε θα με κάνει η κ Γεννηματά συμπλήρωμα της οικογένειας Μητσοτάκη, θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για την επαναθεμελίωση της προοδευτικής παράταξης” τόνισε, ενώ αναγνώρισε στον Πρωθυπουργό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι ο κεντρικός παίχτης της προοδευτικής παράταξης.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*