Η ομιλία του Σπύρου Κυριάκη στο 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας -video-

Δείτε παρακάτω την ομιλία του Σπύρου Κυριάκη στο 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας:

Η αρχαία ελληνική κοινωνία βασίζονταν σε τρεις δομικές αρχές, το δίκαιο, το ηθικό και το ωραίο, το κάλλος όπως αυτό ορίζεται κατά τον Σωκράτη από την αρχαιολογική έννοια της «θείας αριστείας». Σε αντίθεση με τις αρχές αυτές, η σύγχρονη ελληνική κοινωνία βασίζεται στον τοπικισμό, στον κρατισμό και στον κομματισμό. Είναι υποχρέωση δικιά μας, είναι υποχρέωση του αστικού κόμματος αυτής της χώρας, να προσπαθήσουμε να στρέψουμε και πάλι την κοινωνία μας στις αρχαιοελληνικές εκείνες αρχές οι οποίες δημιούργησαν τον πολιτισμό εκείνο για τον οποία είμαστε όλοι μας ακόμα και σήμερα υπερήφανοι. Για να το κάνουμε αυτό έχουμε μπροστά μας μάχες τις οποίες πρέπει να δώσουμε αλλά και να τις κερδίσουμε. Εκλογικές μάχες, αρχικά με τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, τις Ευρωεκλογές, αλλά κυρίως με τις Εθνικές Εκλογές. Όμως όσες εκλογικές μάχες κι αν κερδίσει η ΝΔ, υπάρχει μία μάχη την οποία ο καθένας και καθεμιά από εμάς οφείλουμε να τη δώσουμε και να την κερδίσουμε προσωπικά! Είναι η μάχη ενάντια στο φάντασμα της ηθικής υπεροχής της αριστεράς, η μάχη ενάντια σε ιδεοληψίες και όλες τις προκαταλήψεις που έχει η αριστερά, οι οποίες μέχρι και σήμερα είναι τροχοπέδη για την κοινωνία μας αλλά και για την ίδια την Ελλάδα. Για να δώσουμε αυτή τη μάχη θα πρέπει να προτάξουμε τις ιδέες μας. Ο μεγάλος Μάνος Χατζιδάκις είχε πει κάποτε ότι «εγώ εμπεριέχω μέσα μου την αριστερά, η αριστερά όμως δεν εμπεριέχει εμένα». Πράγματι έννοιες όπως η κοινωνική αλληλεγγύη, η βοήθεια προς τους αδυνάτους ή η οικολογία, η ελεύθερη διακίνηση απόψεων και ιδεών είναι βαθιά χαραγμένες στον δικό μας ιδεολογικό πυρήνα. Σε αντίθεση με αυτές όμως, έννοιες όπως η αγάπη στην Πατρίδα, ο σεβασμός στη θρησκεία, η ανάγκη ύπαρξης μεσαίας τάξης, η βοήθεια προς την ιδιωτική πρωτοβουλία, είναι έννοιες πέρα και μακριά από την αριστερά.

Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει όλοι να βγούμε και δυνατά να φωνάξουμε πως «Ναι! Είμαι υπερήφανος που αγαπάω την Πατρίδα μου. Ναι! Είμαι υπερήφανος που είμαι δεξιός! Είμαι υπερήφανος που είμαι φιλελεύθερος, είμαι  υπερήφανος που υπηρετώ τη Νέα Δημοκρατία!

Ανήκουμε φίλες και φίλοι σε μια παράταξη, η οποία διαχρονικά στο επίκεντρο της πολιτικής της είχε τον άνθρωπο. Μια Παράταξη που σε όλες τις κρίσιμες στιγμές ήταν από τη σωστή πλευρά της ιστορίας. Μια Παράταξη η οποία προτίμησε πάντοτε να πει την αλήθεια και αντιπαρατέθηκε με κάθε μορφή λαϊκισμού. Κάτι το οποίο το πλήρωσε αρκετές φορές και εκλογικά! Ανήκω επίσης σε μια γενιά της οποίας δυστυχώς το παρόν και το μέλλον έχει υποθηκευτεί από πράξεις και παραλήψεις των παλαιότερων γενιών. Από πράξεις και παραλείψεις της γενιάς των γονιών μας. Η γενιά μου πληρώνει μια κρίση την οποία δεν δημιούργησε και για την οποία δεν φταίει. Παρ’ όλα αυτά στις πλάτες της δική μας γενιάς και της δικής μας παράταξης , πέφτει το ασύμμετρο βάρος να προσπαθήσουμε να αναστηλώσουμε τη Χώρα. Το διακύβευμα όμως των επόμενων εκλογών δεν έχει να κάνει ούτε με την παράταξή μας, ούτε με τη γενιά των γονιών μας, ούτε καν με τη δική μας γενιά. Το διακύβευμα των επόμενων εκλογών είναι εθνικό, πατριωτικό και πολιτειακό! Έχει να κάνει με το αν και κατά πόσο οι επόμενες γενιές θα μπορέσουν να ζήσουν σε αυτή τη χώρα, αν και κατά πόσο θα δημιουργήσουμε τις απαραίτητες εκείνες συνθήκες έτσι ώστε να μη χάσουμε άλλη μία γενιά νέων μεταναστών. Έχει να κάνει με το αν και κατά πόσο θα διαμορφωθούνε οι συνθήκες ώστε οι νέοι αυτής της Χώρας να μπορούν να ζήσουν, να δημιουργήσουν και να μεγαλουργήσουν στον τόπο τους, στην Ελλάδα μας!

Η μάχη αυτή θα είναι πολύ δύσκολη. Θα είναι μια διαρκής μάχη η οποία δεν τελειώνει με τη νίκη στις εθνικές εκλογές, γιατί σκοπός μας δεν είναι απλά η εξουσία, αλλά σκοπός μας και στόχος μας  είναι να καταφέρουμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, να καταφέρουμε να βάλουμε την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της. Επίσης η μάχη αυτή θα είναι δύσκολη γιατί εάν για οποιοδήποτε λόγο η επόμενη Κυβέρνηση αποτύχει, τότε το μέλλον γι’ αυτή τη Χώρα θα είναι ιδιαίτερα δυσοίωνο. Θα χρειαστούν γενναίες πολιτικές αποφάσεις οι οποίες θα οδηγήσουν σε γενναίες μεταρρυθμίσεις. Πιο σημαντικό όμως να συνειδητοποιήσει η κοινωνία πόσο απαραίτητες είναι αυτές οι μεταρρυθμίσεις, διότι εάν δεν το συνειδητοποιήσει, τότε όποιες μεταρρυθμίσεις γίνουν θα πέσουν στο κενό.

Γι’ αυτό σας καλώ όλους να σταθούμε πίσω από τη ΝΔ και δίπλα στον Κ. Μητσοτάκη. Όλοι μαζί οργανωμένα και συντεταγμένα να δώσουμε τον αγώνα των επόμενων εκλογών. Είναι ένας αγώνας που τον οφείλουμε στους εαυτούς μας, στην πατρίδα μας, ένας αγώνας που τον οφείλουμε στη μνήμη των γονιών μας αλλά κυρίως στα παιδιά μας και στα αγέννητα παιδιά αυτών. Να είστε σίγουροι πως όταν το πλήρωμα του χρόνου παρέλθει και τα παιδιά μας ως αδέκαστοι κριτές της ιστορίας μας ρωτήσουν «τι έκανες πατέρα κατά τη διάρκεια της κρίσης», τότε όλοι μας θα μπορούμε να τα κοιτάξουμε στα μάτια και να πούμε «έκανα το καθήκον μου, στήριξα τη ΝΔ, έκανα Πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη». Μπορούμε να τα καταφέρουμε, μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Ελλάδα μπορούμε.”

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*