Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Αρχαιολογία Άρτας-Πρέβεζας Λεωνίδας Λεοντάρης

Την Παρασκευή 7/12 στις 12 στο prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος τηλεφωνικά στην εκπομπή μας ήταν ο Λεωνίδας Λεοντάρης.

Ο Λεωνίδας Λεοντάρης είναι αρχιτέκτονας μηχανικός, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Αρχαιολογία Άρτας-Πρέβεζας και μέλος του ΠΑΜΕ.

Συζητήσαμε μαζί του για την κατάσταση που επικρατεί στην αρχαιολογία Πρέβεζας, μετά την πρόθεση μη ανανέωσης των συμβάσεων του 50% του προσωπικού που εργάζεται στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης.

ο κ. Λεοντάρης μας ενημέρωσε για τα δεδομένα που προκύπτουν μετά τις συγκεκριμένες απολύσεις στα έργα που πραγματοποιούνται εντός των αρχαιολογικών χώρων και κυρίως στην Νικόπολη, τονίζοντας ότι αν και υπάρχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία για κάλυψη μισθοδοσίας και παράταση προγράμματος εργασίας τελείως ξαφνικά ενημερώθηκαν ότι ένα μεγάλο κομμάτι εργαζομένων και πιο συγκεκριμένα εργατοτεχνιτών θα απολυθεί.

Ο κ. Λεοντάρης θεωρεί ότι η συγκεκριμένη στάση δεν είναι “ντόμπρα” και θέλει να πατήσει σε ένα νομοθετικό σύστημα που ευνοεί τις απολύσεις ώστε να δικαιολογήσει και να στηρίξει αυτή την άποψη και ο αν. προϊστάμενος της ΛΓ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.

Επιπρόσθετα ο πρόεδρος του σωματείου μας ενημέρωσε σχετικά με δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει οι εργαζόμενοι και στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός της αλληλεγγύης και των πολιτών αλλά και άλλων σωματείων και εργαζομένων της πόλης, προς τα δίκαια αιτήματα τους.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*