Στην Ξένη Δημητρίου το πόρισμα για Υγεία

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου διαβίβασε ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης αντίγραφο του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής «για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014», λίγη ώρα μετά την παραλαβή του πλήρους σώματος των πορισματικών αναφορών πλειοψηφίας και μειοψηφίας από τον πρόεδρο της Εξεταστικής Α. Μπαλωμενάκη.

Πρόκειται για δύο τόμους συνολικά 1.273 σελίδων που συμπεριλαμβάνουν μαρτυρικές καταθέσεις και πρακτικά των συνεδριάσεων, στο πλαίσιο των οποίων, ως γνωστόν, όλα τα κόμματα σημειώνουν πως υπάρχουν πτυχές των υποθέσεων που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης από τη Δικαιοσύνη. Ως προς το επίμαχο, δηλαδή το ενδεχόμενο να υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, υπενθυμίζεται ότι μόνο η δικομματική πλειοψηφία και η Χρυσή Αυγή υποστηρίζουν ότι είναι πιθανόν να υπάρχουν τέτοιες. Βάσει των προβλεπομένων από τους νόμους και το Σύνταγμα, αν από την περαιτέρω έρευνα της Δικαιοσύνης διαπιστωθεί τέτοιο ενδεχόμενο ο φάκελος θα επιστραφεί στη Βουλή και τότε πιθανόν να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες «προανακριτικής» επιτροπής. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κανονισμό, το πόρισμα που επιδόθηκε χθες στον κ. Βούτση μπορεί να σταλεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια, αρκεί να ζητήσουν κάτι τέτοιο τουλάχιστον 60 βουλευτές. Επί του παρόντος, άγνωστο παραμένει αν συμβεί κάτι τέτοιο, που πάντως δεν πρέπει να αναμένεται– σύμφωνα με εκτιμήσεις κοινοβουλευτικών πηγών– πριν από τα μέσα Ιανουαρίου.

«Πάρα πολλά θέματα τα οποία έρχονται στην επιφάνεια κάνουν ευρεία την αίσθηση της κοινής γνώμης ότι στον τομέα της Υγείας υπήρξαν πολύ σοβαρά προβλήματα», σχολίασε χθες παραλαμβάνοντας το πόρισμα ο πρόεδρος της Βουλής.

Πηγή: Καθημερινή

About Ομάδα Σύνταξης 77291 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*