Πράσινο φως για την δημιουργία Λιμνοδεξαμενής στην Εγκλουβή. Πλήρως κατεστραμένη η ομβροδεξαμενή της Καρυάς…ΗΧΗΤΙΚΟ

Το εκτός ημερησίας διάταξης θέμα «Παροχή σύμφωνης γνώμης για την χρήση από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων των κοινοτικών εκτάσεων με σκοπό την κατασκευή Λιμνοδεξαμενής», συζητήθηκε στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο.

Στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος κ Βλάχος, αναφέρθηκε στο ιστορικό του θέματος το οποίο ξεκινάει το 2007, με μία μελέτη που υπάρχει, καθώς η περιφέρεια είναι διατεθειμένη να κατασκευάσει το έργο, το οποίο θα ωφελήσει την περιοχή αυτή, ένα έργο  προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, με την χωρητικότητα της δεξαμενής να είναι στα 50.000 κυβικά μέτρα και θα αρδεύονται περίπου 390 στρέμματα.

Στην τοποθέτησή της η Μαριάννα Καρφάκη, έκανε λόγο για ένα πάγιο αίτημα της Καρυάς, καθώς και ένα πάγιο πρόβλημα για όσους έχουν φακοχώραφα και όταν υπάρχει ξηρασία δεν μπορούν να ποτίσουν, εκφράζοντας τη σύμφωνη γνώμη της.

Ο κύριος Ζουριδάκης είπε ότι οπωσδήποτε πρέπει να υπάρξει νέα απόφαση και γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου, καθώς πρόκειται για έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα ωφελήσουν την ορεινή Λευκάδα.

Ο Θωμάς Καββαδάς έκανε λόγο για μία σκόπιμη αμέλεια του παρελθόντος και τώρα πρέπει να προχωρήσουμε.

“Ωστόσο δεν μπορώ να πω ότι με προβληματίζει ιδιαίτερα η συγκεκριμένη ομβροδεξαμενή στην Καρυά. Όταν περνάς  από εκεί σε πιάνει θλίψη, καθώς έγινε ένα τεράστιο έργο το οποίο το πλήρωσε ο  λαός μας και είναι σε πλήρη εγκατάλειψη.

Από την πλευρά του ο Κώστας Γληγόρης, ανέφερε ότι δεν γνωρίζει αν έχει νόημα η γνωμοδότηση όταν η θέση έχει προσδιοριστεί, καθώς υπάρχει η παλιά απόφαση παραχώρησης του δημοτικού συμβουλίου, η οποία θα πρέπει να επικαιροποιηθεί.

Στην επισήμανση του κ Βλάχος, είπε ότι η υπηρεσία του δήμου δεν μπορούσε να κάνει μελέτη για την δεξαμενή της Καρυάς, καθώς  είναι μία πολύ δύσκολη μελέτη, γιατί  η δεξαμενή έχει καταστραφεί όπως  και τα ηλεκτρομηχανικά κομμάτια, ωστόσο χρειάζεται μία συνολική μελέτη που μόνο ένα γραφείο θα μπορούσε να την κάνει και όχι ο δήμος.

Επειδή η απόφαση της περιφέρειας ήταν το θέμα να επισπευσθεί, επιλέξαμε να γίνει το έργο αυτό στην Εγκλουβή.

 

 

About Παναγιώτης Κουνιάκης 7576 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*