Ανακοίνωση Σωματείων Ιδιωτικών Υπάλληλων-Οικοδομών – Οδηγών – ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας- Συνταξιούχων ΙΚΑ: Στηρίζουμε οποιαδήποτε δράση του Σωματείου Εργαζομένων στην Αρχαιολογία

Τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συμμετείχαν στον συμβολικό αποκλεισμό την Εφορείας Αρχαιοτήτων στην Πρέβεζα από το Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία, την Πέμπτη 6 Δεκέμβρη, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους, στο δίκαιο αγώνα και στα δίκαια αιτήματά των εργαζομένων.

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε οποιαδήποτε άλλη δράση του Σωματείου Εργαζομένων στην Αρχαιολογία και με οποιαδήποτε μορφή την επιλέξουν οι  ίδιοι οι εργαζόμενοι, μέχρι την επαναπρόσληψη τους.   Καλούμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και απαιτούμε:

  • Την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων εργαζομένων και την ανανέωση όλων των συμβάσεων σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό του έργου.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους κόντρα στον αυταρχισμό, την αναλγησία και τη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζουν οι εκάστοτε θεσμικοί και πολιτικοί παράγοντες!
  • Την άμεση εξασφάλιση από το ΥΠΠΟΑ των αναγκαίων και κατάλληλων συνθηκών εργασίας (στέγαστρα, μέτρα ασφαλείας, υγιεινής) για την απρόσκοπτη απασχόληση των εργαζομένων.
  • Όχι σε αυθαίρετες απολύσεις που στηρίζονται σε αντεργατικούς νόμους και ενισχύουν την εργοδοτική ασυδοσία.

 

Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε περίτρανα πως η συμβιβασμένη πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας βρίσκεται μακριά από τα προβλήματα και τις αγωνίες των εργαζόμενων,καθώς δεν ανταποκρίθηκε σε έγγραφο στήριξης που απέστειλε το Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία, όπως ανταποκρίθηκαν άλλα ΕΚ της περιοχής μας (ΕΚ Άρτας,Ιωαννίνων).Δεν περιμέναμε βέβαια κάτι διαφορετικό από τις δυνάμεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού,οι οποίες έχουν μοναδική έγνοια,το πώς θα ελέγχουν τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης  για τους εργαζόμενους με τη στήριξη πολυπλόκαμων μηχανισμών της εργοδοσίας.Το πώς δηλαδή θα κάθονται στο σβέρκο των εργαζόμενων και θα παίζουν βρώμικα παιχνίδια σε βάρος τους.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της Πρέβεζας να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην Αρχαιολογία.Επίσης μαχητικά να διεκδικήδουμε, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ κατώτατο μισθό,ΣΣΕ,μόνιμη σταθερή εργασία για όλους,κατάργηση όλου του αντεργατικού  νομοθετικού πλαισίου,που έχουν συνδιαμορφώσει κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο και μας καταδικάζει στην αβεβαιότητα και τη μίζερη ζωή.

 

Πρέβεζα, 7/12/2018

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*