Με κατάνυξη ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στην Πρέβεζα

Με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε και φέτος στην στην Πρέβεζα ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου, προστάτη του Πολεμικού μας Ναυτικού. Το πρωί της Πέμπτης εψάλη Θεία λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου και ιερέων της Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της θαυματουργού εικόνας με τη συμμετοχή πλήθους πιστών. Άγημα σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού έλαβε μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις και στη λιτανεία σπουδαστές κρατούσαν την Άγια Εικόνα. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Βουλευτής της Ν. Δ Στέργιος Γιαννάκης , ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περικλής Βασιλάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος επικεφαλής της ΑΣΥΠ Δ. Παππάς εκπρόσωποι της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του Λιμενικού και πλήθος πιστών.

Ο Άγιος Νικόλαος γεννήθηκε τον θεωρείται ο κατ’ εξοχήν προστάτης των ναυτικών καθώς και του Ελληνικού πολεμικού ναυτικού και λιμενικού σώματος γιατί στο βίο του αναφέρονται θαύματα που έχουν σχέση με τη θάλασσα. Για το λόγο αυτό, όλα τα πλοία του πολεμικού ναυτικού, καθώς και όλα τα εμπορικά, φέρουν την εικόνα του. Επίσης πολλά πλεούμενα παίρνουν το όνομά του και ως προστάτης των ναυτικών αναφέρεται και σε πολλά νησιώτικα τραγούδια.
Η ημέρα τιμής του Αγίου Νικολάου είναι επίσημη αργία σε όλα τα ελληνικά πλοία, λιμένες, Υπηρεσίες λιμένων και ναυτιλιακές εταιρείες. Επίσημη επίσης αργία είναι για το Πολεμικό Ναυτικό, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα.

Πηγή: Εφημερίδα Βήμα της Πρέβεζας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*