Ο συνδικαλιστής και γραμματέας της παράταξης ΜΕΤΑ Γιώργος Χαρίσης στον Prisma 91,6

Την Τετάρτη 28/11 στις 12 στο prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο Γιώργος Χαρίσης.

Ο Γιώργος Χαρίσης είναι εργαζόμενος στην τοπική αυτοδιοίκηση, έμπειρος συνδικαλιστής και γραμματέας της παράταξης ΜΕΤΑ. Διατέλεσε μέλος στο παρελθόν της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.
Συζητήσαμε μαζί του για τα αποτελέσματα της σημερινής 24ωρης απεργίας που είχε προκηρύξει η ΓΣΕΕ, ο κ. Χαρίσης μετέφερε το κλίμα της κινητοποίησης από χώρους δουλείας στην Αθήνα αλλά και πανελλαδικά, εκτιμώντας ότι η συμμετοχή δεν άγγιξε ικανοποιητικά επίπεδα.

Επιπρόσθετα συζητήσαμε για τις παθογένειες του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και για την συνολική του εικόνα σήμερα. Ο κ. Χαρίσης ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην ”συμβιβασμένη” ηγεσία της ΓΣΕΕ η οποία φέρει τεράστιες ευθύνες για τον εκφυλισμό και για τις αποτυχημένες κινητοποιήσεις.

Επίσης τόνισε και ανάπτυξε το σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν και συμπορευτούν σε κοινιτοποιήσεις με τα ”ταξικά σωματεία”. Η μη συμμετοχή δεν βοηθά μόνο αν οι εργαζόμενοι συμμετέχουν αλλάζουν τα δεδομένα. Τέλος ο γραμματέας του ΜΕΤΑ έβαλε το ζήτημα της ενότητας των συνδικαλιστικών δυνάμεων που έχουν ταξικό πρόσημο σε μια κοινή προσπάθεια συστράτευσης και αγώνα.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*