Μάκης Μελάς στον Prisma 91,6: “Και στην Λευκάδα δυο περιστατικά πλαστογράφησης απολυτηρίου δημοτικού, ωστόσο διαφορετικές περιπτώσεις από την 53χρονη καθαρίστρια.”

Με αφορμή την περίπτωση της 53 χρονης εργαζόμενης καθαρίστριας για πλαστό απολυτήριο της έκτης δημοτικού  και την ποινή φυλάκισης 10 χρόνων χωρίς αναστολή, ο Μάκης Μελάς με παρέμβαση του στον Prisma 91,6, αναφέρθηκε σε παραπλήσια περιστατικά και στο δήμο Λευκάδας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του τα περιστατικά είναι δύο, ωστόσο καλύτερη ενημέρωση είπε ότι θα μπορούσε να δώσει ο Δήμος Λευκάδας.

Ο ίδιος είπε ότι γνωρίζει το ένα έχει,  όμως την πληροφορία ότι τα περιστατικά είναι δύο, ωστόσο δεν έχουν την ίδια σχέση με την 53χρονη καθαρίστρια, για την οποίας παρενέβη και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ακολουθηθούν διαδικασίες αναιρέσεις.

Η Υπόθεση της Λευκάδας είναι εντελώς διαφορετική, καθώς ο  ένας εργαζόμενος δούλευε   πριν την ενοποίηση των κοινοτήτων σε Δήμους καποδιστριακούς και  από τη Νέα κοινότητα βρέθηκε στο δήμο Απολλωνίων.

Δούλευε περίπου 8 χρόνια με ένα αγροτικό μηχάνημα που είχε, ενώ παράλληλα έκανε και τις δικές του εργασίες ενώ τώρα η ηλικία του είναι 68 χρόνων. Ο ίδιος μάζευε τα σκουπίδια στην κοινότητα Σύβρου.

Με την δημιουργία του δήμου Απολλωνίων, όλοι όσοι εργαζόντουσαν και έκοβαν τιμολόγια παροχής υπηρεσιών και πληρωνόταν με αποφάσεις του προέδρου για ανάθεση έργου, βρέθηκαν στους δήμους γιατί κανείς δεν απομακρύνθηκε   και συνέχιζε να δουλεύει.

Όταν ήρθε το προεδρικό διάταγμα 164 του 2004, θα μπορούσαν όσοι είχαν συμβάσεις να γίνουν αορίστου χρόνου. Ο συγκεκριμένος είχε τελειώσει πέντε τάξεις στο δημοτικό με το νόμο να λέει ότι πρέπει να έχεις τελειώσει έξι.

Σε ένα απολυτήριο του την Πέμπτη την έκανε έκτη, το κατέθεσε, ωστόσο αυτό έγινε αργότερα όταν είχαν περάσει από υπηρεσιακό συμβούλιο, τα χαρτιά είχαν κατατεθεί στον ΑΣΕΠ και δεν υπήρξε κανένας έλεγχος των δικαιολογητικών.

Όπως είπε ο κ Μελάς, θα μπορούσε το προεδρικό διάταγμα του κυρίου Παυλόπουλου, το οποίο διόρισε 250.000 υπαλλήλους κάνοντας τους αορίστου,  να λέει ότι όσοι πριν με συμβάσεις έκαναν αυτή τη δουλειά, θα μπορούσαν να δουλεύουν και χωρίς απολυτήριο, καθώς μάζεψαν σκουπίδια δεν ήταν σε κάποιο γραφείο.

Όταν το 2012 η συγκυβέρνηση νέας Δημοκρατίας ΠΑΣΟΚ, με τον κύριο Μητσοτάκη ως Υπουργό έκανε ελέγχους,  βρέθηκαν αυτές οι δύο περιπτώσεις.

Ωστόσο η διοίκηση όπως ανέφερε, θα μπορούσε να τους έχει ενημερώσει, να δώσουν προφορικές εξετάσεις στο δημοτικό σχολείο της κοινότητάς τους που λειτουργούσε τότε και σε μία εβδομάδα να προσκομίζουν το απολυτήριό τους.

Σε έλεγχο που έγινε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, βρέθηκαν αυτές οι δύο περιπτώσεις και από εκεί  και πέρα το θέμα έφτασε στη δικαιοσύνη.

Μάλιστα Το δικαστικό συμβούλιο που έκρινε την απόφαση του ενός εκ των δύο, τον θεωρεί ύποπτο φυγής, το απαγόρευσε την έξοδο από τη χώρα και τον παραπέμπει για κακουργηματικές πράξεις.

About Παναγιώτης Κουνιάκης 8891 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*