Η ΔΟΕ προειδοποιεί την Ταϊβάν με αποκλεισμό -Αν αλλάξει το όνομά της

Η ΔΟΕ προειδοποίησε την Ταϊβάν ότι μπορεί να χάσει το δικαίωμα συμμετοχής στις διοργανώσεις της, αν προσπαθήσει να αλλάξει το όνομά της για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020 στο Τόκιο.

Το Σάββατο γίνεται δημοψήφισμα στην Ταϊβάν για το αν η χώρα πρέπει να αγωνίζεται με αυτή την ονομασία και όχι ως «Κινεζική Ταϊπέι». Η διαδικασία αυτή προκαλεί εκνευρισμό στην Κίνα, που θεωρεί το νησί έδαφός της. Επειτα από μεταξύ τους συμφωνία, η Ταϊβάν μετέχει στους Ολυμπιακούς αγώνες και άλλες διεθνείς διοργανώσεις ως «Κινεζική Ταϊπέι».

Η ΔΟΕ με επιστολή της προς την Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας, τόνισε ότι η όποια αλλαγή ονομασίας είναι υπό τη δικαιοδοσία της και προειδοποίησε με συνέπειες. Υπογράμμισε μάλιστα ότι ο Ολυμπιακός Χάρτης προβλέπει ότι η ΔΟΕ έχει το δικαίωμα να θέσει σε διαθεσιμότητα μια εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αν οι δραστηριότητές της παρακωλύονται από κανονισμούς ή ενέργειες της κυβέρνησης.

«Η ΔΟΕ δεν παρεμβαίνει σε τοπικές διαδικασίες και σέβεται απόλυτα την ελευθερία της έκφρασης. Ομως, για να αποφευχθούν οι όποιες περιττές προσδοκίες ή εικασίες, η ΔΟΕ θέλει να επαναλάβει ότι αυτό το θέμα είναι υπό τη δικαιοδοσία της, σύμφωνα με τον Ολυμπιακό Χάρτη», αναφέρει η επιστολή σύμφωνα με το AFP.

«Η ΔΟΕ ελπίζει ότι το συμφέρον του Ολυμπιακού Κινήματος στην Κινεζική Ταϊπέι θα επικρατήσει των όποιων πολιτικών σκέψεων, ώστε να μην διαταραχθεί η αντιπροσωπεία της Ολυμπιακής Επιτροπής της και οι αθλητές», επισημαίνει ακόμη.

Πηγή: iefimerida

About Ομάδα Σύνταξης 46106 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*