Εισαγγελική παρέμβαση για τις εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ -Εντολή για προκαταρκτική εξέταση

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελος Ιωαννίδης, μετά τις εικόνες ντροπής στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, κατά τη διάρκεια του αγώνα Ελλάδα- Εσθονία.

Η έρευνα του τμήματος Ρατσιστικής Βίας της Εισαγγελίας θα αφορά τόσο την ανάρτηση της σημαίας του «μαύρου ήλιου» των SS, που συνοδευόταν από ναζιστικό χαιρετισμό, όσο και το κάψιμο τουρκικής σημαίας που είχε προηγηθεί.

Ο κ. Ιωαννίδης έδωσε εντολή στους εισαγγελείς που θα διενεργήσουν την έρευνα να εντοπίσουν αν προκύπτει διάπραξη αδικημάτων που σχετίζονται με παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου και να εντοπίσουν τους υπαίτιους.

Για τις εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ, υπέβαλλε αναφορά  στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου καθώς  και στον Αθλητικό Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο κ. Βασιλειάδης ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελικής Αρχής, συμπεριλαμβάνοντας στον φάκελο που απέστειλε τα ρεπορτάζ με το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού που καταγράφει τις εκδηλώσεις των συγκεκριμένων οπαδών μέσα στο γήπεδο, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Πηγή: iefimerida

About Ομάδα Σύνταξης 76402 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*