Ριμπολόβλεφ: «Οι επενδύσεις στον Σκορπιό συνεχίζονται κανονικά – Δεν υπάρχει καμιά κατηγορία»

Μοιραστείτε το:

Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ στέλνει μηνύματα μετά τη δικαστική του περιπέτεια στο Μονακό – Διαμηνύει ότι είναι απολύτως αποφασισμένος να υλοποιήσει τα πλάνα του στον Σκορπιό – «Το πρότζεκτ της ανάπλασης στο θρυλικό νησί συνεχίζεται κανονικά βάσει σχεδίου» – Στενοί συνεργάτες του Ρώσου ολιγάρχη τονίζουν πως ο Ριμπολόβλεφ δεν ανησυχεί για τίποτα

Η πρόσφατη δικαστική περιπέτεια του ιδιοκτήτη του Σκορπιού, Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, δεν επηρεάζει σε κανένα βαθμό τη μεγαλεπήβολη επένδυσή του στο θρυλικό νησί. Αυτό αναφέρουν σε όλους τους τόνους οι συνεργάτες του Ρώσου μεγιστάνα, λίγες μέρες μετά την προσαγωγή του από τη δικαστική αστυνομία του Μονακό.

Το περιβάλλον του ολιγάρχη, σπεύδει να διαψεύσει κατηγορηματικά τα όσα ακούστηκαν για σύλληψή του, σημειώνοντας ότι επρόκειτο για ακόμη ένα επεισόδιο, στον ανηλεή πόλεμο μεταξύ του Ρώσου δισεκατομμυριούχου και του Ελβετού εμπόρου τέχνης, Ιβ Μπουβιέ.

«Η επένδυση στον Σκορπιό συνεχίζεται κανονικά»

«Η εταιρεία Μυκήναι Α.Ε. που έχει αναλάβει την επένδυση του Σκορπιού, συνεχίζει κανονικά βάσει σχεδίου και πλάνων το πρότζεκτ της ανάπλασης του θρυλικού νησιού» τονίζεται κατηγορηματικά. Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, έμπιστοι συνεργάτες του Ριμπολόβλεφ χαρακτηρίζουν αναμενόμενο το πρόσφατο κάλεσμα του ολιγάρχη από την εισαγγελέα εξαιτίας της τροπής που έχει πάρει η διαμάχη με τον Μπουβιέ.

«Ο Ριμπολόβλεφ δεν ανησυχεί για τίποτα»
«Όλο αυτό πηγάζει από τον Μπουβιέ. Από την διαμάχη που έχει ξεκινήσει και έχει κόστος. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία κατηγορία. Δεν είναι κατηγορούμενος αλλά ύποπτος. Ο Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ δεν ανησυχεί για τίποτα. Ήταν ακόμη μια ανάκριση από τις πολλές που έχει δώσει στο πλαίσιο της δικαστικής διαμάχης. Αυτό ήταν όλο. Ούτε προφυλάκιση ούτε σύλληψη» ανέφερε ένας εκ των στενότερων συνεργατών του.

«Βρίσκεται στη Μόσχα με εγγύηση»

Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ιδιοκτήτης της AS Monaco, είχε τεθεί υπό κράτηση την Τρίτη (6.11.2018) στο Μονακό στο πλαίσιο της πολύκροτης υπόθεσης απάτης που τον φέρνει αντιμέτωπο με τον Ελβετό πρώην έμπορο έργων τέχνης Ιβ Μπουβιέ.

Στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής, που συγκλονίζει το Μονακό, απαγγέλθηκαν αυτή την εβδομάδα κατηγορίες σε βάρος συνολικά εννέα προσώπων – του Ριμπολόβλεφ και της δικηγόρου του, της Τετιάνα Μπερσεντά, του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης του Μονακό Φιλίπ Ναρμινό, της συζύγου και του γιου αυτού του τελευταίου, του πρώην υπουργού Εσωτερικών Πολ Μασρόν και τριών υψηλόβαθμων αξιωματικών της αστυνομίας.

Οι άνθρωποι του περιβάλλοντος Ριμπολόβλεφ αφήνουν να εννοηθεί ότι πίσω από τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα βρίσκεται ο Ελβετός έμπορος τέχνης, ο οποίος όπως έλεγαν, «ενώ κατηγορείται για μεγάλη απάτη, είχε και εξακολουθεί να έχει ευνοϊκή μεταχείριση από τα δικαστικά όργανα του Μονακό»¨.

Το χρονικό του «πολέμου»

«Ο πόλεμος μεταξύ Ριμπολόβλεφ και Μπουβιέ, ξεκίνησε στις αρχές του 2015, όταν ο Ρώσος επιχειρηματίας αντιλήφθηκε ότι ο άνθρωπος που θεωρούσε φίλο επί 10 ολόκληρα χρόνια, ο καλά δικτυωμένος έμπορος, χειραγωγούσε τις τιμές των έργων τέχνης κατά την πώλησή τους, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζει υπέρογκα ποσά ως προμήθεια» τονίζουν συνεργάτες του Ριμπολόβλεφ.

Με άλλα λόγια τον κατηγορούν ότι εξαπατούσε τον επιχειρηματία συστηματικά κατά τη διαμεσολάβηση για την απόκτηση σημαντικών έργων τέχνης, Ντα Βίντσι Μοντιλιάνι, Πικάσο και Κλιμτ. Χρησιμοποιώντας πάντως τις υπηρεσίες του Ελβετού εμπόρου, ο Ριμπολόβλεφ κατάφερε να δημιουργήσει μια μοναδική συλλογή από 37 έργα γνωστών καλλιτεχνών, με το αντίτιμο να ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ.

Η πλευρά Ριμπολόβλεφ υποστηρίζει ότι αυτό το ποσό ήταν σχεδόν διπλάσιο από εκείνο που είχε διαπραγματευτεί ο Μπουβιέ με τους προηγούμενους ιδιοκτήτες των έργων τέχνης.

Εφημερίδα Real News

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ