Πανεπιστήμια – Αποψη: Υπάρχουν δραστηριότητες που αξίζουν μνείας

Τα ελληνικά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τους εντελώς λάθος λόγους. Βρίσκονται για τα πάρτι του «Ρουβίκωνα», για τη διακίνηση ναρκωτικών, για τη βία και την ανομία. Δεν θα αναφερθώ στις ευθύνες, αλλά κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα για τις επιδόσεις τους, που δεν είναι και μικρές, κυρίως σε ό,τι αφορά κάποιες νησίδες αριστείας, καινοτομίας, δημιουργίας που υπάρχουν σε αυτά.

Είτε από άποψη διδασκαλίας είτε από άποψη έρευνας, υπάρχουν τμήματα, σχολές, δραστηριότητες των ελληνικών πανεπιστημίων και ΤΕΙ που αξίζουν μνείας και προβολής (και η «Καθημερινή» το κάνει συχνά).

Η προβολή αυτή είναι απαραίτητη όχι λόγω ματαιοδοξίας, αλλά επειδή τα κάνουν γνωστά και ελκυστικά σε νεαρούς μαθητές που θέλουν να ονειρευτούν το μέλλον τους και, παράλληλα, δημιουργούν μια άμιλλα μεταξύ των τμημάτων. Η ουσία δηλαδή είναι να γίνει το ελληνικό πανεπιστήμιο ελκυστικό και σύγχρονο. Οσο περισσότερο προβάλλεται η καλή του μεριά, πιστεύω τόσο θα υποχωρεί η κακή του, και αυτό είναι κάτι στο οποίο πρέπει να συμβάλουμε όλοι.

* Ο κ. Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής του Ποταμιού και καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Πηγή: Καθημερινή

About Ομάδα Σύνταξης 84449 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*