Ο Νικ Κύργιος κατέφυγε σε ψυχολόγους -«Ισως και να άργησα»

Επειτα από μία χρονιά με αρκετά σκαμπανεβάσματα, αλλά και πολλές «εκρήξεις» στο κορτ, ο Νικ Κύργιος αποφάσισε να απευθυνθεί σε ψυχολόγους.

Ο 23χρονος ελληνικής καταγωγής τενίστας έβαλε πρόωρα τέλος στη σεζόν, τον Οκτώβριο, εξαιτίας τραυματισμού στον αγκώνα. Ξεκινώντας όμως την προετοιμασία του για την επόμενη χρονιά, το Νο 37 της παγκόσμιας κατάταξης αποφάσισε ότι δεν πρέπει να προετοιμάσει μόνο το σώμα του.

«Προφανώς φέτος πάσχιζα με κάποια πράγματα, εντός και εκτός κορτ, οπότε δεν ήταν πολύ εύκολο. Ομως, ξεκίνησα να πηγαίνω σε κάποιους ψυχολόγους», δήλωσε στην εφημερίδα Canberra Times.

«Ισως να το καθυστέρησα λίγο. Αλλά το κάνω και αισθάνομαι ότι μπορώ να το συζητώ ανοιχτά. Δεν νιώθω πλέον ότι πρέπει να κρατάω κρυφά αυτά τα πράγματα», συμπλήρωσε.

Παρότι ιδιαίτερα ταλαντούχος, ο Κύργιος έχει γίνει περισσότερο γνωστός για τα ξεσπάσματά του στο κορτ, με αποτέλεσμα να γίνεται στόχος έντονης κριτικής εξαιτίας της συμπεριφοράς του.  

Ο 23χρονος Αυστραλός δήλωσε ότι είναι πολύ τυχερός που κάνει διεθνή καριέρα στο τένις, ενώ αποφάσισε να αλλάξει το πρόγραμμά του, ώστε να μην «καεί» ξανά, σωματικά και πνευματικά.

«Με την ομάδα μου θα καταρτίσουμε ένα σωστό πρόγραμμα. Δεν νομίζω ότι το έκανα καλά τα τελευταία έτη, γιατί ούτε μια χρονιά δεν έχω φτάσει έως το τέλος της σεζόν», σχολίασε.

Πηγή: iefimerida

About Ομάδα Σύνταξης 76478 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*