Θωμάς Καββαδάς: Να πάρουμε την απόφαση για δημιουργία προσωρινού ΧΑΔΑ στην Λευκάδα με περιβαλλοντικούς όρους, καθώς θα πεθάνουμε από τα σκουπίδια.

“Το θέμα των σκουπιδιών είναι πολύ σημαντικό με διαχρονικές ευθύνες”,  ανέφερε στην τοποθέτησή για την κατάσταση στην χωματερή ο Θωμάς Καββαδάς.

“Δεν ξεχνάμε ότι μετά τη χούντα ξεκίνησε να χώνεται η Λευκάδα από σκουπίδια από την βορειοδυτική πλευρά και έφτασε στην Ανατολική. Όλη η Λευκάδα είναι γεμάτη από σκουπίδια ακόμα και τα θεμέλια του Διοικητηρίου είναι πάνω στα σκουπίδια.”

Οι ευθύνες της σημερινής διοίκησης και της σημερινής Κυβέρνησης είναι ότι δέχτηκε αυτό ακριβώς το καθεστώς χωρίς να το χτυπήσει. Ότι τα σκουπίδια διαχρονικά και τώρα ιδιαίτερα είναι πηγή κερδοφορίας. Δεν είναι μόνο ζήτημα της Λευκάδας να λύσει το θέμα των σκουπιδιών καθώς δεν μπορεί να το κάνει. Είναι θέμα Εθνικού σχεδιασμού μακριά όμως από κερδοφορία.

Στο ερώτημα γιατί δεν λειτουργεί ο δεματοποιητής ανέφερε ότι οι ενστάσεις γίνονται ακριβώς επειδή δώσαμε τη λειτουργία τους ιδιώτες, καθώς ο ιδιώτης θέλει να βγάλει χρήμα.

“Οι εργαζόμενοι όμως λένε ότι μπορούμε μόνοι μας να λειτουργήσουμε το δεματοποιητή και αυτό δεν το δεχόμαστε και από την άλλη μας λένε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε προσλήψεις.

Ζητάμε από την σημερινή δημοτική αρχή να λύσει το πρόβλημα ποιο είναι πρόβλημα για όλη τη χώρα.

Έχουμε μία διαδημοτική συνεργασία η οποία έχει υπογραφεί και πρέπει να μπει σε ισχύ, ωστόσο πώς θα γίνει αυτό αν εμείς πάρουμε φωτιά και καούμε, τι εργοστάσιο θα φτιάξουμε;

Αυτή τη στιγμή λέμε στο γειτονικό δήμο να δεχτούν τα σκουπίδια μας για 2 χρόνια και για αυτό χρειάζεται άμεση πολιτική απόφαση και αυτή μπορεί να παρθεί, ώστε για δύο χρόνια τα θέματα να πηγαίνουν στη χωματερή. Διαφορετικά σε δυο μήνες να πάρουμε απόφαση για δημιουργία ΧΑΔΑ στον χώρο μας, καθώς δεν μπορούμε να πεθάνουμε από τα σκουπίδια.

Αν σήμερα λέει η δημοτική αρχή λέει ότι δεν μπορούν να μείνουν εκεί πάνω από ένα χρόνο, τότε πρέπει να πάρουμε την απόφαση να δημιουργήσουμε για δυο χρόνια προσωρινό ΧΑΔΑ με επιστημονικά κριτήρια που θα γίνει ανάπλαση.

 

 

 

 

 

About Παναγιώτης Κουνιάκης 3972 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*