Αισιόδοξος για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προέβλεψε ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα καταφέρουν να πετύχουν «μια πολύ καλή συμφωνία» καθώς έχει γίνει σημαντική πρόοδος με την Κίνα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο πριν αναχωρήσει για μια προεκλογική συγκέντρωση, ο Τραμπ επιβεβαίωσε ότι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στο περιθώριο της συνόδου της G20 που θα φιλοξενηθεί στο Μπουένος Άιρες το διήμερο 30 Νοεμβρίου-1η Δεκεμβρίου.

«Είχαμε πολύ καλές συζητήσεις με την Κίνα. Πλησιάζουμε πολύ πιο κοντά στο να καταφέρουμε κάτι. Θέλουν πάρα πολύ μια συμφωνία», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

«Πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία με την Κίνα και ότι θα είναι μια πολύ δίκαιη συμφωνία για όλους», πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Λάρι Κούντλοου, εμφανίστηκε πιο απαισιόδοξος αό τον Τραμπ, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα “δεν βρίσκονται κοντά” στην επίτευξη συμφωνίας για την επίλυση των εμπορικών διαφορών τους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι θα έβλεπε πολύ θετικά μια συμφωνία με την Κίνα με την οποία θα άνοιγε η κινεζική αγορά για τα αμερικανικά προϊόντα. Διευκρίνισε επίσης ότι το εμπόριο θα είναι βασικό θέμα συζήτησης στο γεύμα εργασίας που θα έχει με τον Σι στα τέλη Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Καθημερινή

About Ομάδα Σύνταξης 56931 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*