Την Τετάρτη αποφασίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας για τις αυτοδιοικητικές – Όλο το ρεπορτάζ

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αποφασίσει για το θέμα του επικεφαλής του ψηφοδελτίου και η αλήθεια είναι ότι οι συζητήσεις  το τελευταίο διάστημα έχουν φουντώσει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  τις τελευταίες ημέρες είχαν γίνει συζητήσει ς και προτάσεις σε νέους του ευρύτερου χώρου οι οποίοι θα μπορούσαν να ηγηθούν και να στηρίξουν ένα ψηφοδέλτιο το οποίο με αριστερό πρόσημο και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν στελέχη του κόμματος ότι θα είχε τη δυνατότητα να έχει μια αξιόλογη πορεία.

Η πρόταση για το γνωστό και αξιόλογο νεαρό οδοντίατρο της πόλης Δημήτρη Ντούμο έχει συζητηθεί ιδιαίτερα ενώ στο ίδιο μήκος κύματος είχαν γίνει διερευνητικές συζητήσεις και με νεαρό γιατρό που προέρχεται από τον αριστερό χώρο και με νεαρό μηχανικό, χωρίς ωστόσο να έχει φανεί ότι υπάρχει συμφωνία.

Στο παζλ της συγκρότησης ψηφοδελτίου φαίνεται ότι ακόμη δεν έχουν συμπληρωθεί όλα τα κομμάτια και μεγάλο ενδιαφέρουν θα  έχουν οι αποφάσεις της Τετάρτης.

Πάντως μετά την υποψηφιότητα Γιάπρου ακούγονται δυνατά και αρκετές φωνές  οι οποίες θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κατεβεί στις εκλογές με τη δική του «πανστρατιά» προκειμένου να αντιπαρατεθεί στον Βασίλη Γιάπρο με ένα δυνατό ψηφοδέλτιο αξιώσεων που θα μπορούσε να χτυπήσει τον Δήμο και όχι να θέλει απλά ένα καλό ποσοστό.

Ως μοναδικό πρόσωπο που θα μπορούσε να δημιουργήσει αυτή τη δυναμική και με παράλληλη στήριξη τόσο των νέων ανθρώπων που προαναφέρθηκαν όσο και σύσσωμου του κομματικού μηχανισμού αλλά και με ένα ευρύτερο άνοιγμα σε σημαντικές προσωπικότητες του προοδευτικού χώρου, προτάσσεται ο γιατρός Σπύρος Βελέντζας.

Ο ίδιος πάντως από όταν είχαν αρχίσει οι συζητήσεις πολλούς μήνες πριν είχε αποκλείσει  -τότε- το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση. Ωστόσο είναι ξεκάθαρό  ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει, το αυτοδιοικητικό τοπίο –μετά την υποψηφιότητα Γιάπρου, την αποχώρηση Ιωάννου κτλ- έχει αποκτήσει μια διαφορετική δυναμική για τον ΣΥΡΙΖΑ και μια υποψηφιότητα Βελέντζα θα μπορούσε να δημιουργήσει νέες ισορροπίες.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*