Υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας ο Βασίλης Γιάπρος: «Για να μην αλλάξουμε πόλη, να αλλάξουμε τη πόλη» – Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του

Την υποψηφιότητά του για το Δήμο Πρέβεζας ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ο δικηγόρος Βασίλης Γιάπρος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ στον χώρο του δικηγορικού του γραφείου.

Ο κ Γιάπρος δήλωσε αρχικά:

«Πρώτα απ’όλα να ευχηθούμε χρόνια πολλά γιατί σήμερα γιορτάζει η πόλη, είναι η εορτή της απελευθέρωσης και επειδή χθες έγινε μια αναφορά από τα τοπικά σάιτ ότι μπορεί να υπάρχει μια σημειολογία σε σχέση της υποψηφιότητας, εμένα δεν μου αρέσει να κρύβομαι, παράλληλα με την εορτή της Απελευθέρωσης, ελπίζουμε, ευχόμαστε και προσδοκούμε, να απελευθερωθούν, νέες υγιείς, δημιουργικές – κοινωνικές δυνάμεις του τόπου, για να αλλάξει επιτέλους η πόλη.

Όταν χρησιμοποιώ τη λέξη ΠΟΛΗ και το κάνω για την οικονομία του λόγου, σαφώς αναφέρομαι στα πλαίσια ολόκληρου του Δήμου Πρέβεζας, το Ζάλογγο, Το Λούρο και την Πρέβεζα.

Είναι αλήθεια, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, συναντήθηκαν οι αγωνίες, οι ελπίδες, οι φόβοι, η λαχτάρα για το τι πρέπει να γίνει για την πόλη με πάρα πολλούς αγαπητούς φίλους και συμπολίτες, θα έλεγα πως ήταν στο μέγιστο βαθμό της έντασης, αυτή η εκπεφρασμένη αγωνία για το τι πρέπει να γίνει, η πόλη δεν μπορεί να μείνει άλλο στο σημείο που είναι, δεν μπορεί να μείνει πίσω, πρέπει να πάει μπροστά και αυτός ήταν ο κυρίαρχος λόγος και παράγοντας που έδωσε την πρωτοβουλία να ηγηθώ ενός ανεξάρτητου ψηφοδελτίου με σκοπό να υλοποιήσει αυτά που είπα προηγουμένως, δηλαδή το να αλλάξουμε τη πόλη.

Και εγώ και όσοι είμαστε σ’αυτή την κοινή γραμμή, με την Πρέβεζα έχουμε μια Ερωτική σχέση, μια σχέση πάθους, εδώ γεννηθήκαμε, εδώ μεγαλώσουμε, εδώ ζούμε, είμαστε μεγαλομένοι με τις εικόνες και τις μυρωδιές της Κυανής Ακτής, του Παντοκράτορα, του Αγίου Θωμά, της παραλίας της αγοράς, το μονολίθι, το Κανάλι, στο Λούρο, είναι μια σχέση Ερωτική. Για αυτό πήραμε την απόφαση κάτι να αλλάξουμε, τουλάχιστον να προσπαθήσουμε η πόλη να γίνει καλύτερη.

Η πόλη πρέπει πρώτα απ’όλα να είναι φιλική και προσιτή προς τον δημότη και ιδιαίτερα να είναι κοντά στις ευαίσθητες ομάδες, να σας αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι αδιανόητο για μένα να μην μπορεί μέσα στη Λ.Ειρήνης μια μητέρα να περάσει με το καροτσάκι απέναντι.

Θέλουμε λοιπόν μια φιλική προσιτή πόλη και μια πράσινη πόλη, Αλλάζουν τα πράγματα, δεν μπορούν να μείνουν σταθερά, βλέπουμε άλλες περιοχές γύρω μας να εκτοξεύονται και εμείς να είμαστε σταθεροί.

Χρειάζεται λοιπόν όραμα, μεράκι, όρεξη και διάθεση για εργασία.

Φιλική, προσιτή πόλη από την μια μεριά, όρεξη για εργασία από νέους ανθρώπους, νέα παιδιά να είναι ειδικοί και καταρτισμένοι σε αυτό το οποίο θα κάνουν και τότε με απλά λόγια, μελέτη – χρηματοδότηση -έργο.

Αυτά είναι τα τρία στοιχεία.

Αν λοιπόν αυτά τα δύο συνδυαστούν σε σχέση με αυτούς που θα τα τρέξουν, πιστεύω θα έχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα.

Κλείνοντας θα αναφέρω ένα ρητό που έχω κλέψει από  τον αγαπητό φίλο και κουμπάρο στη Θεσσαλονίκη, τον Δημήτρη Κούβελα, από ένα βιβλίο που έχει γράψει για τη Θεσσαλονίκη,  «Για να μην αλλάξουμε πόλη,  να αλλάξουμε τη πόλη», ελπίζω η προσπάθεια που ξεκινά σήμερα και η οποία πιστεύω θα ναι μια προσπάθεια πανστρατιάς θα στεφθεί με επιτυχία με μοναδικό σκοπο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη της Πρέβεζας. »

Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που ακολούθησαν σχετικά με το αν ο συνδυασμός του θα έχει τη στήριξη της ΝΔ σημείωσε «Θα ήταν αφελές εκ μέρους να κρύψω τον ιδεολογικοπολιτικό χώρο από όπου προέρχομαι, είναι γνωστό σε όλους, βρίσκομαι εκεί από 12 χρονών. Καμία όμως σχέση το ένα με το άλλο! Εκεί μιλάμε για κόμμα, εδώ μιλάμε για εκλογές για τον τόπο μας, για την πόλη μας. Εάν θα υπάρξει στήριξη από τον χώρο τον οποίο προέρχομαι, φυσικά και θα είναι καλοδεχούμενη και θα έλεγα ότι θα ήταν τραβηγμένο ο χώρος από τον οποίο προέρχεσαι να μη σε στηρίξει. Αυτό όμως δεν είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι η πανστρατιά για να αλλάξουμε την πόλη» σε ερώτηση μάλιστα σχετικά με τον κ Γεωργάκο που φήμες τον ήθελαν να διεκδικέι τη στήριξη της ΝΔ ο κ Γιάπρος χαρακτηριστικά ανέφερε «ο Ν. Γεωργάκος είναι ένας καλός δημότης που αγαπάει την πόλη! Θελω να σας διαβεβαιώσω ότι είναι συστρατευμένος στον αγώνα της πανστρατιάς που δίνουμε».

Δείτε ολόκληρη τη δήλωση και τις ερωτήσεις στο βίντεο που ακολουθεί:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*