Στις 24 Σεπτέμβρη ξεκινούν τα μαθήματα στο 4ο Δημοτικό. Ενημέρωση για τις εργασίες στο δημοτικό συμβούλιο.

Ενημέρωση για το 4ο δημοτικό σχολείο έκανε ο δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονατειδής, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα έργο που έχει αναλάβει ο δήμος και αφορά την πτέρυγα του κομματιού που βλέπει την «Όαση.»

Οι εργασίες δεν μπορούσαν να εκτελεστούν όπως είπε κατά την διάρκεια της σχολικής περιόδου, καθώς πρόκειται για σοβαρές εργασίες που ξεκίνησαν με το κλείσιμο της περιόδου.

«Ουσιαστικά έγινε καθαρισμός των κολονών του κτηρίου για να ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις, ενώ είχε προηγηθεί στατική μελέτη με τις απαιτούμενες παρεμβάσεις..

Οι επιπλέον τεχνικές παρεμβάσεις που χρειάστηκαν δημιούργησε ένα σταμάτημα των εργασιών περίπου ενός μήνα και το έργο ξεκίνησε με το καινούριο στατικό μοντέλο που συμφωνήθηκε και έχει υπάρξει συνεννόηση ύστερα από την συνεννόηση με τον εργολάβο και την τεχνική υπηρεσία και τους διευθυντές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και σχολείου και τον σύλλογο γονέων, ώστε τα μαθήματα να ξεκινήσουν με την νέα σχολική χρονιά με τον αγιασμό και δώδεκα του μήνα οι μαθητές θα πάρουν τα βιβλία τους.

Τα παιδιά θα επιστρέψουν στο σχολείο την Δευτέρα 24-09-2018, χάνοντας έξι με επτά εργάσιμες ημέρες οι οποίες εύκολα μπορούν να καλυφθούν.»

Ο κύριος Δρακονταειδής ξεκαθάρισε ότι θα φτιαχτεί το ισόγειο στατικά, ώστε τα παιδιά να μπορούν να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες που είναι έτοιμες.

Το κτήριο και τα παιδιά θα ασφαλιστούν μετά τις 24 Σεπτέμβρη και ταυτόχρονα θα συνεχίζονται οι εργασίες για όσο διάστημα χρειαστεί με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί πριν το τέλος του χρόνου.

 

About Παναγιώτης Κουνιάκης 8928 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6