Ο Νίκος Καββαδάς στον Prisma 91,6 για το Museum Finder, την καταγραφή όλων των Μουσειών στην Ελλάδα


Ο Νίκος Καββαδάς στον Prisma 91,6 για το Museum Finder, την καταγραφή όλων των Μουσειών στην Ελλάδα

Ο γνωστός και αγαπητός σε όλους τους Λευκαδίτες Νίκος Καββαδάς μίλησε στον Prisma 91,6 και το απογευματινό μαγκαζίνο με τον Παναγιώτη Κουνιάκη, -από την Δανία που ζει τους τελευταίους μήνες- για το τελευταίο και πολύ σημαντικό πρότζεκτ το museum finder.

Αρχικά αναφέρθηκε στο νέο τρόπο ζωής στην Δανία, εννοώ όπως είπε χαρακτηριστικά μερικές φορές νιώθει ότι ζει σε παράλληλα σύμπαντα καθώς το ζεστό νερό στη Δανία προέρχεται από την ανακύκλωση σκουπιδιών, ενώ παράλληλα ενημερώνεται με δελτία τύπου από την Λευκάδα για τις προσπάθειες που γίνονται να λυθεί το θέμα των σκουπιδιών, μέσω του MyLefkada.gr.

Επίσης αναφερόμενος σε θέματα γραφειοκρατίας υπογράμμισε ότι χρειάστηκε μόνο μία φορά να δώσουν το το παρών στις τοπικές αρχές και πλέον όλες οι συνδιαλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Το ερέθισμα του ωστόσο για να ασχοληθεί με την καταγραφή όλων των Μουσείων στην Ελλαδική επικράτεια προήλθε από τη Λευκάδα καθώς ένα τόσο μικρό νησί έχει συνολικά 18 μουσεία, ανέφερε, σκεπτόμενος το πόσα θα μπορεί να είναι στην Ελλάδα.

Εκτός από το σύστημα “Οδυσσέας” του υπουργείου πολιτισμού το οποίο είναι δύσχρηστο για τους πολίτες, δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή των Μουσείων, καθώς το σύστημα “Οδυσσέας” καταγράφει μόνο πόσα μουσεία ανήκουν στο Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ τα ιδιωτικά δεν είναι καταγεγραμμένα.

Στην συγκεκριμένη πλατφόρμα μπορεί κάποιος να βρει μουσεία της Ελλάδας, αυτή τη στιγμή υπάρχουν καταγεγραμμένα 245 μουσεία, χωρισμένα σε κατηγορίες, ο χρήστης μπορεί να τα αναζητήσει με λέξεις-κλειδιά, ανά κατηγορία νόμο, δήμο, αλλά και μέσω γεωεντοπισμού για όσους έχουν tablet ή smartphone.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην δυσκολία του όλου εγχειρήματος, όσον αφορά τις κατηγορίες των Μουσείων, επειδή η νομοθεσία απαγορεύει στην Ελλάδα την ανάρτηση φωτογραφιών με αρχαιολογικά ευρήματα, παρόλο που στους χάρτες της Google είναι πολλές τραβηγμένες μέσα από μουσεία, ωστόσο η ελληνική νομοθεσία το απαγορεύει, και μάλιστα στα μουσεία που ανήκουν στο Υπουργείο Πολιτισμού περιορίζεται μόνο στις εξωτερικές φωτογραφίες.

Μέσα στην ιστοσελίδα αναφέρονται και οι εκδηλώσεις αλλά και οι προσφορές του κάθε Μουσείου, ενώ δίνεται η δυνατότητα μέσω εγγραφής όσοι εποπτεύουν τα μουσεία να μπορούν να ανανεώνουν το υλικό και να επισυνάπτουν και νέες φωτογραφίες.

“Έχουμε πάρα πολλά μουσεία ωστόσο δεν γνωρίζει κανείς τον ακριβή αριθμό, καθώς σε επικοινωνία του με το τμήμα μουσειολογίας του ιονίου πανεπιστημίου και παρόλο που υπάρχει πανεπιστημιακό τμήμα δεν γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό και αυτό είναι ένα αναπάντητο ερώτημα.

Ο Νίκος Καββαδάς ανέφερε ότι πέντε μήνες που ζει στο εξωτερικό στεναχωρήθηκε που δεν μπόρεσε να δώσει το παρών στα εγκαίνια του Μουσείου “Άγγελος Σικελιανός”, χαρακτηρίζοντας το ως το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς που πέρασε.

Μάλιστα αναρωτήθηκε πόσοι Λευκαδίτες έχουν επισκεφτεί το συγκεκριμένο μουσείο, καθώς και πως όσοι έχουν τουριστικές μονάδες και συναναστρέφονται με τουρίστες, θυμίζοντας ότι η Λευκάδα έχει και Αρχαιολογικό Μουσείο.

Ο Νίκος Καββαδάς, έκανε έκκληση μέσα από τους ακροατές του Prisma 91,6 όσοι γνωρίζουν κάτι από τα μουσεία της περιοχής τους να μπουν στην ιστοσελίδα του Museum Finder και να το καταχωρήσουν.

Για να δείτε τη ιστοσελίδα κάντε κλικ ΕΔΩ

 

About Ομάδα Σύνταξης 84449 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*