Πέφτει σήμερα η αυλαία του 4ου Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού στην Πρέβεζα.

Τελευταία ημέρα σήμερα 29 Ιουλίου 2017 για το 4ο Συνέδριο Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού όπου διεξάγεται από την Πέμπτη στην πόλη της Πρέβεζας, στο Ξενοδοχείο Margarona Royal υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου και την χθεσινή επίσκεψη του στο συνέδριο που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ πλούσιο ρεπορτάζ,  και συνδιοργανωτές την περιφέρεια Ηπείρου και το Επιμελητήριο Πρέβεζας.

Σε αυτό το  τριήμερο όπου διοργανώνεται το συνέδριο μίλησαν αρκετοί σημαντικοί ομιλητές, οι οποίοι γνωρίζουν την Ήπειρο και μοίρασαν την επιστημονική τους γνώση και εμπειρία για τις βασικές θεματικές του συνεδρίου, οι οποίες είναι η προώθηση της Ηπείρου ως τουριστικού προορισμού, η στήριξη και ενθάρρυνση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και διασύνδεσής της στον κόσμο και η δημιουργία συνεργασιών και δικτύων μεταξύ των μελών και των οργανισμών που συνδέονται με το Π.Σ.Η.Ε.

Στο συνέδριο  εκτέθηκαν και έργα, στην αίθουσα ΝΙΚΟΠΟΛΗ του ξενοδοχείου του ζωγράφου Γιώργου Θ. Μήτση με θέμα: «Μοναστήρια, εκκλησίες, εξωκλήσια και εικονίσματα της Άνω Δερόπολης» ενώ στην χθεσινή ημέρα υπήρξαν και βραβεύσεις σε προσωπικότητες από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, Παιδείας, Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Προσφοράς.

Το σημερινό πρόγραμμα του Συνεδρίου είχε απολογισμό από τον κ. Χρυσόστομο Δήμου, εισηγήσεις προέδρων ομοσπονδιών και παρουσίαση αποτελεσμάτων των επιτροπών, πόρισμα συνεδρίου και ψηφίσματα ενώ στις 12:30 θα ξεκινούσε η εκλογικοί διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΣΗΕ  και στις 14:00 θα συνεδριάσει το νέο Δ.Σ. όπου με τα συνεδριάσει θα πέσει και η αυλαία του 4ου Συνεδρίου Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού.

Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Κούρκουλας

About Βασίλης Κούρκουλας 11920 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.