Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του 4ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην Λευκάδα στην Πλατεία Μαρκά.
Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν ήταν ανασταλτικός παράγοντας τόσο για τους συμπολίτες μας, όσο και για τους τουρίστες να απολαύσουν τα τοπικά μας προϊόντα να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις συνταγές των σεφ.
Το Φεστιβάλ, φέτος είναι αφιερωμένο στα ψάρια και τα θαλασσινά με πλήθος συμμετοχών και φέτος. Το παρόν έδωσαν και μαγείρεψαν για το κοινό οι Βησσαρίων Παρθένης, Πατέρας Επιφάνιος, η Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων, Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, η Ένωση Γαστρονομίας Ελλάδας, και τα τμήματα μαγειρικής των ΙΕΚ Λευκάδας και Βόνιτσας.
Ο Βησσαρίων Παρθένης μαγείρεψε πιάτο με φακές και σαρδέλα, ο Πατέρας Επιφάνιος κριθαρότο με θαλασσινά, – το οποίο μοιράστηκε σε όλους τους επισκέπτες του φεστιβάλ, , ο Αριστομένης Δήμου της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων, θαλασσινό πιάτο, ο Σπύρος Βουλισμάς της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας -μπαρμπούνια σαβόρο- και η Λευκαδίτισσα Όλγα Μανωλίτση από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις ,χταπόδι κρασάτο στο φούρνο με πατάτες.
Επίσης απολαύσαμε μ νοστιμιές από τους μαθητές του τμήματος μαγειρικής των ΙΕΚ Λευκάδας και Βόνιτσας.
Οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στα περίπτερα των τοπικών παραγωγών, γεύτηκαν τις νοστιμιές των σεφ και διασκέδασαν με το νεανικό συγκρότημα Reloopers.
Οι διακοσμητικές πινελιές του φεστιβάλ ήταν δημιουργίες της Πάττυ Καλού.
Την εκδήλωση παρουσίαζε ο Παναγιώτης Κουνιάκης και μεταδιδόταν ζωντανά από τον Prisma 91,6