Προληπτικοί αστυνομικοί έλεγχοι στις τουριστικές περιοχές των Ιονίων Νήσων

Πραγματοποιήθηκαν (156) συλλήψεις για αδικήματα που αφορούν την κατοχή ναρκωτικών ουσιών, την διάθεση ειδών παραεμπορίου, την κατάληψη αιγιαλού, την ηχορύπανση

Βεβαιώθηκαν (90) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και (910) του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Μεικτά συνεργεία αστυνομικών υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κερκύρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας, πραγματοποίησαν εντατικούς προληπτικούς αστυνομικούς ελέγχους σε περιοχές με αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον κατά το χρονικό διάστημα 19 έως και 25 Ιουνίου 2017.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται βάση συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδιασμού που εφαρμόζεται για την προστασία των τουριστικών περιοχών μεγάλης επισκεψιμότητας από παραβατικές συμπεριφορές που αφορούν φαινόμενα μικροκλοπών, διαρρήξεων παραθεριστικών κατοικιών, παράνομης πώλησης ειδών παραεμπορίου, την λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και την οδηγική συμπεριφορά.

Συγκεκριμένα στην Κέρκυρα συνελήφθησαν (47) άτομα , μεταξύ των οποίων (8) για ναρκωτικά, (6) για παραεμπόριο, (9) για ηχορύπανση.

Βεβαιώθηκαν (508) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οι οποίες ενδεικτικά αφορούσαν (7) για μέθη, (22) για ταχύτητα, (25) για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, (14) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και (36) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στην Ζάκυνθο συνελήφθησαν (53) άτομα για αδικήματα που αφορούσαν στην κατοχή ναρκωτικών ουσιών (5), για διάθεση ειδών παραεμπορίου (10), για ηχορύπανση (10) καθώς και για άλλα αδικήματα.
Βεβαιώθηκαν (27) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και (146) του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μεταξύ των οποίων (20) για ταχύτητα, (22) μη χρήση προστατευτικού κράνους και (7) για παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη.

Στην Κεφαλονιά συνελήφθησαν (34) άτομα , από τα οποία (5) για στέρηση αδείας οδηγήσεως, (11) για κατάληψη αιγιαλού, (2) για παραεμπόριο.
Διαπιστώθηκαν (27) παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και (70) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας.

Στην Λευκάδα αντίστοιχα κατά του ελέγχους συνελήφθησαν (22) άτομα , (2) για ναρκωτικά, (5) μέθη, (8) για κατάληψη αιγιαλού.
Βεβαιώθηκαν (186) παραβάσεις του Κ.Ο. Κ από τις οποίες (5) για μέθη, (14) για ταχύτητα, (6) για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

About Ομάδα Σύνταξης 86352 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας