Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας συνεχίζει τις κινητοποιήσεις

25/06/2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ            

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο δίκαιος αγώνας συνεχίζεται με την ίδια και μεγαλύτερη μαχητικότητα. Επιστρέφουμε την τροπολογία, πρόταση της κυβέρνησης πίσω ως απαράδεκτη. Η πρόταση αυτή υπηρετεί τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για πάνω από 10χιλ. απολύσεις συμβασιούχων.

Η αγωνιστικότητα και η αποφασιστικότητα των εργαζομένων στους Δήμους, όλες αυτές τις ημέρες που δίνεται αυτός ο αγώνας, έχει θορυβήσει την κυβέρνηση και προσπαθεί να αξιοποιήσει ότι μέσο έχει για να σπάσει τον αγώνα. Η πρόταση της κυβέρνησης είναι απέναντι από τις ανάγκες των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Οι 2,5χιλ. προσλήψεις που υπόσχεται η κυβέρνηση μέσα από διαγωνισμούς τροποποιώντας τους οργανισμούς αφήνει έξω στην ουσία τους συμβασιούχους που εργάζονται μέχρι σήμερα και ταυτόχρονα πετάει το μπαλάκι στους Δημάρχους να το υλοποιήσουν και ουσιαστικά να απολύσουν τους συναδέλφους. Παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις της Κυβέρνησης για το χτύπημα των ιδιωτικοποιήσεων, εξακολουθούν να αφήνουν αλώβητη την υπάρχουσα νομοθεσία που έχει να κάνει με το δικαίωμα που δίνει στους Δημάρχους να ιδιωτικοποιούν αυτές τις υπηρεσίες με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
Να μην τσιμπήσει κανένας εργαζόμενος στα επικοινωνιακά παιχνίδια της Κυβέρνησης. Η πρόταση της στέλνει αργά ή γρήγορα τους συναδέλφους στην ανεργία. Δίνουμε την μάχη στους χώρους δουλειάς με όλες μας τις δυνάμεις. Συνεχίζουμε με αγώνα διαρκείας με αποκλεισμούς στα αμαξοστάσια των Δήμων.
Ο αγώνας θα κριθεί στο δρόμο στους χώρους δουλειάς δεν κάνουμε πίσω. Ούτε ένας συμβασιούχος να μην απολυθεί. Η μόνη και άμεση λύση είναι η μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, είναι η νομοθετική ρύθμιση που έφεραν στην Βουλή οι 25 επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας:

  • Με κατάληψη στο αμαξοστάσιο
  • Την Δευτέρα 26 Ιουνίου συμμετέχουμε στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ για όλους τους εργαζόμενους από τις 11:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.
  • Την Πέμπτη στη Πανελλαδική 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ και μεταβαίνουμε στο Πανελλαδικό Απεργιακό Συλλαλητήριο στην Αθήνα (στην Ομόνοια στις 10:00 πμ)

ΤΟ ΔΣ

About Ομάδα Σύνταξης 70689 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας