Δήμος Λευκάδας: Ανακοίνωση προς τους οφειλέτες της Υπηρεσίας ύδρευσης

Το νερό αποτελεί κοινωνικό αγαθό που είναι συνδεδεμένο άρρηκτα με την ποιότητα ζωής και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και είναι υποχρέωση της οργανωμένης πολιτείας να το παρέχει στους πολίτες της.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στα δίκτυα ύδρευσης που έχουν σωρευτεί στο Δήμο μας απαιτείται ένα πλέγμα ενεργειών αναβάθμισης τους και διοικητικής τακτοποίησης.

Με βάση την αρχή αλλά και την υποχρέωση της ανταποδοτικότητας, η εξόφληση των οφειλών από τα τέλη ύδρευσης είναι καθοριστική για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Έτσι οι οφειλέτες του Δήμου Λευκάδας οφείλουν και πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στην τακτοποίηση των οφειλών τους.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Ν. 4152/2013  έχουν την δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε δώδεκα μηνιαίες δόσεις ενώ οι αδύναμες οικονομικά ομάδες συμπολιτών μας προστατεύονται από το γενικευμένο κοινωνικό τιμολόγιο που έχει θεσπίσει ο Δήμος μας.

Στα ανωτέρω πλαίσια καλούνται οι μεγαλοοφειλέτες του Δήμου, με χρέη άνω των  3.000,00 €, αρκετοί εκ των οποίων έχουν ήδη ενημερωθεί εγγράφως, να προβούν άμεσα σε εξόφληση ή ρύθμιση των βεβαιωμένων οφειλών τους.

Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος θα προβεί δίχως άλλη ειδοποίηση στη διακοπή της παροχής του νερού, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 17 του κανονισμού ύδρευσης.

Οι διακοπές νερού, που αφορούν μόνο επιχειρήσεις, θα αρχίσουν από την Παρασκευή  30  Ιουνίου 2017, σταδιακά από τους μεγαλύτερους οφειλέτες.

 

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ                                                                     

About Μιχάλης Μίχος 1381 Articles
Δημοσιογράφος, Μέλος της ΕΣΠΗΤ, Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6