Κώστας Δρακονταειδής: Σε λίγες μέρες το Λιμενικό ταμείο θα δώσει ρεύμα στο λιμάνι της Νικιάνας. Δεν ανεχόμαστε παρανομίες.

Με αφορμή το δελτίο τύπου του Δήμου Λευκάδας και του Λιμενικού Ταμείου για την παράνομη σύνδεση στο λιμάνι της Νικιάνας, ο Κώστας Γρηγόρης επικρότησε την κίνηση και θέλησε να μάθει τι γίνεται με τις εκατοντάδες μπαλαντέζες στο λιμάνι της Λευκάδας, χύμα στο πεζοδρόμιο εκεί που περπατάει ο δρόμος; Δίπλα μας δεν βλέπουμε την κατάσταση που επικρατεί; Συμπλήρωσε.

Στην απάντηση του ο δήμαρχος Λευκάδας είπε ότι δεν θέλει να επαναλάβει σε πια κατάσταση ήταν και είναι τα λιμάνια της Λευκάδας, καθώς είναι γνωστή, ωστόσο είπε ότι το λιμάνι της Νικιάνας έχει μια ιδιαιτερότητα, καθώς εκεί δεν μιλάμε για το γεγονός ότι κάποιος που έχει ένα σκάφος στην παραλία τραβάει από το σπίτι του και δίνει ρεύμα στο σκάφος του, αλλά για οργανωμένη κατάσταση παροχής υπηρεσιών..

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν κάνει λόγο για ρευματοκλοπή, απλά φεύγει καλώδιο από συγκεκριμένο μαγαζί και μοιράζει ρεύμα στα σκάφη, λέγοντας ότι αυτή η ανομία πρέπει να τελειώνει.

Αυτό το καθεστώς υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, με τον δήμο πλέον να έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει ως δήμος και λιμενικό ταμείο, για αυτό και έγινε αυτή η παρέμβαση.

Μάλιστα παρελθοντική προσπάθεια προηγούμενης δημοτικής αρχής δεν είχε ευδοκιμήσει.

Ο Δήμος εξετάζει, καθώς εμπλέκεται λιμεναρχείο, ΔΕΗ, καθώς και διάφοροι, υπάρχουν ζητήματα νομικά οπότε δεν ήθελε να πει κάτι παραπάνω.

Το σημαντικό είναι ότι όταν ήρθε ο κύριος να ζητήσει το λόγο, απάντησε ότι αποκαθιστούμε την νομιμότητα, με τον ίδιο να ζητά να του επιστραφούν τα καλώδια, καθώς είναι ακριβά.

Ο δήμος το παρακολουθεί από κοντά μαζί με το Λιμενικό ταμείο και τις επόμενες μέρες, θα έχει δοθεί ως Λιμενικό ταμείο ρεύμα από πίλαρ.

Δεν είναι αυτά που θέλουμε και θα πάρουμε για Λευκάδα και Νυδρί, όμως θα μπορούν να παίρνουν ρεύμα, καθώς είναι πρόβλημα να είσαι στο λιμάνι και να μην έχεις ρεύμα, ωστόσο όπως είπε το μήνυμα ελήφθη, δεν μπορούμε να ανεχτούμε τέτοιου τύπου παρανομίες οι οποίες υπάρχουν ανέφερε.

Ωστόσο είναι άλλο πράγμα να παίρνεις ρεύμα από το σπίτι σου η το ιστιοπλοϊκό σου και άλλο πράγμα να έχεις αναπτύξει ολόκληρο δίκτυο σε ένα μήκος 300 μέτρα και να εξυπηρετείς δεκάδες σκάφη.

{youtube}yPT-oYjTOXo{/youtube}

 

About Ομάδα Σύνταξης 84449 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας