Αποστόλης Σταυρίδης στον Prisma 91,6: To θολό τοπίο με τα pos είναι πως δεν είναι ακατάσχετος ο επιχειρηματικός λογαριασμός

Για φορολογικά θέματα μίλησε στον Prisma 91,6 o Αποστόλης Σταυρίδης.
Ο ίδιος μίλησε για την υποχρέωση των καταστημάτων να παρέχουν Pos σε όλους, ωστόσο για τις επιχειρήσεις εδώ και καιρό δεν υπήρχε το μετρητό για τις επιχειρήσεις, αφού για το ποσό άνω των 500 ευρώ χρησιμοποιούσαν τραπεζικό λογαριασμό.
«Ακόμα και σε ιδιώτες αν παρέχεις μια υπηρεσία πάνω από 500 ευρώ θα πρέπει να εξοφληθείς ηλεκτρονικά, με το pos μπαίνει ως επιπλέον βοήθημα.
Το θολό ωστόσο σημείο είναι που δεν έχει γίνει ακόμα ακατάσχετος ο επιχειρηματικός λογαριασμός που συνδέεται μέσω POS, καθώς ο επαγγελματίας φοβάται ότι θα κατασχεθούν, από τράπεζα, εφορία κτλ.
Η πολιτική των υψηλών φόρων σε αναγκάζει η να φοροαποφύγεις ή να φοροδιαφύγεις με το κράτος να το γνωρίζει και να προσπαθεί να την περιορίσει μέσω pos, ωστόσο θα κάνει μια τρύπα στο νερό γιατί υπάρχουν χιλιάδες μορφές φοροδιαφυγής, καθώς γνωρίζουν στην κυβέρνηση ότι σε μια υφεσιακή οικονομία, δεν μπορείς να ανεβάζεις έμμεσους και άμεσους φόρους ταυτόχρονα και να έχεις και ένα κόστος διαβίωσης μεγάλο.»

{youtube}qnOz2qk2_QM{/youtube}

About Ομάδα Σύνταξης 81705 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας