Μέχρι το αεροδρόμιο της Ρόδου δέσμευσαν οι Τούρκοι για άσκηση

Στο όριο φτάνουν την τουρκική προκλητικότητα οι επιλογές της Αγκυρας στο πλαίσιο της μεγάλης άσκησης Θαλασσόλυκος που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μέρες. Εκτός από την βόλτα των πυραυλάκατων στο Αγαθονήσι και τις αμέτρητες καθημερινές παραβιάσεις τώρα δέσμευσαν και την περιοχή του αεροδρομίου της Ρόδου.

Η πληροφορία και η αντίδραση της Αθήνας διέρρευσε από την YENI SAFAK. Οπως  γράφει η τουρκική εφημερίδα ο έλληνας πρέσβης στην ‘Αγκυρα Κυριάκος Λουκάκης έστειλε επιστολές στις χώρες που έχουν προσκληθεί να στείλουν παρατηρητές στην τελική φάση της άσκησης, στις 22 Μαΐου, επισημαίνοντας : Η άσκηση, η οποία διεξάγεται από τις τουρκικές αρχές, περιλαμβάνει μέρος του ΕΕΧ και της τερματικής περιοχής του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου. Το γεγονός αυτό, πέραν του ότι παραβιάζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είναι αντίθετο στις σχέσεις καλής γειτονίας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια πτήσεων.

«Η άσκηση DENIZ KURDU, η οποία διεξάγεται από το Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ανησύχησε τους Έλληνες. Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Κυριάκος Λουκάκης έστειλε επιστολή στις συμμετέχουσες χώρες, προτρέποντάς τις να μην συμμετέχουν» γράφει η YENI SAFAK

Τις τελευταίες εβδομάδες Άγκυρα εκδίδει τη μία NAVTEX μετά την άλλη δεσμεύοντας περιοχές στο Αιγαίο για ασκήσεις.

Αξίζει, τέλος, να επισημανθεί ότι στη Ρόδο συγκαλείται στις 22 και 23 Μαΐου η Δεύτερη Διάσκεψη για την Ασφάλεια και Σταθερότητα.

Μόλις ολοκληρωθεί η τουρκική άσκηση «Θαλασσόλυκος»  το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό  θα διεξάγει την ετήσιας άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2017» . Από την Δευτέρα 29 Μαΐου έως την Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017 στην περιοχή του Αιγαίου Πελάγους, στην οποία θα συμμετέχει το σύνολο των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

About Ομάδα Σύνταξης 69815 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας