Ήταν αναμενόμενο. Σφραγίστηκαν οι παιδικές χαρές του Δήμου Λευκάδας-Τι είχε πει στο Δημ. Συμβούλιο ο Θανάσης Περδικάρης.

Σφραγίστηκαν οι περισσότερες παιδικές χαρές του Δήμου Λευκάδας, για λόγους ασφαλείας, καθώς δεν διαθέτουν την κατάλληλη πιστοποίηση που προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο.
Ήδη έχουν τοποθετηθεί κατάλληλες πινακίδες και στην Αγγλική γλώσσα «Απαγορεύεται η είσοδος και η χρήση του χώρου»


Το θέμα αυτό έχει μονοπωλήσει πολλές φορές το δημοτικό συμβούλιο, μάλιστα στην συνεδρίαση 29 Απριλίου του 2015, ο αντιδήμαρχος Θανάσης Περδικάρης είχε περιγράψει την κατάσταση με τα μελανότερα χρώματα.
Τότε είχε αναφέρει:
“Το ζήτημα των παιδικών χαρών δεν αφορά μόνο την Λευκάδα, αλλά όλη την Ελλάδα καθώς η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Για πολλά χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία των παιδικών χαρών και στην Λευκάδα ήταν εγκαταλελειμμένες, με εξαίρεση την Παιδική Χαρά του αγωνιστή Λάκη Σάντα, η οποία παρόλο που είναι σύγχρονη δεν έχει πιστοποιηθεί.”
“Ο Δήμος περιμένει από την επιτροπή να ελέγξει και να στείλει τα αποτελέσματα της σε σχέση με τις παιδικές χαρές στα όρια του Δήμου”, τονίζοντας ότι η κατάσταση είναι πολύ άσχημη, καθώς για να υπάρξει πιστοποίηση οι έλεγχοι είναι απίθανοι καταλήγοντας ότι είναι πολύ δύσκολο στο να προχωρήσουν στην διαδικασία να μείνουν ανοικτές οι παιδικές χαρές.
Η μόνη παιδική χαρά με πιστοποίηση είναι αυτή που βρίσκεται στην πλατεία «Λάκη Σάντα» και εγκαινιάστηκε πριν λίγα χρόνια.

{youtube}1gqc2NQ8FlU{/youtube}

Πηγή φωτογραφιών:Λευκαδίτικα Νέα

About Ομάδα Σύνταξης 81230 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας