Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Πρέβεζας: Εκπαίδευση προσφυγόπουλων – ΔΥΕΠ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας στη συνεδρίαση της 7/12/2016 αφού αποτίμησε την υπάρχουσα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σχετικά με τη λειτουργία των ΔΥΕΠ (Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων) στον νομό μας, ομόφωνα αποφασίζει και καλεί τα αρμόδια όργανα της πολιτείας να προβούν στις  απαραίτητες ενέργειες για την άμεση λειτουργία των ΔΥΕΠ αφού :

1)         Εξασφαλίσουν  τη στελέχωσή τους με εκπαιδευτικούς πλήρους ωραρίου που θα ορισθούν ως υπεύθυνοι των τμημάτων. Ο Σύλλογος είναι αντίθετος με την ανάθεση καθηκόντων ως υπευθύνων των ΔΥΕΠ σε αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, γιατί εκτός των άλλων είναι και ηθικά απαράδεκτο σε κάποιους που προσλαμβάνονται για διδακτικό ωράριο 12-13 ωρών να τους ανατίθενται αρμοδιότητες και ευθύνες που δεν τους αναλογούν.

2)         Εξασφαλίσουν όλες τις προϋποθέσεις για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία τους (πλήρη υγειονομική κάλυψη των προσφυγόπουλων όπως όλων των μαθητών, καθαριότητα σχολικών χώρων και θέρμανση για τον χειμώνα με την απαραίτητη χρηματοδότηση για τα λειτουργικά έξοδα των ΔΥΕΠ, ασφάλεια κατά την παραμονή τους στο χώρο του σχολείου και κατά τις μετακινήσεις τους).

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.  Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

About Βασίλης Κούρκουλας 11920 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.