Σε αποσύνθεση το Κέντρο Υγείας Βασιλικής. Υποδέχεται ασθενείς απλά να τους πει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Σε οριακή κατάσταση λειτουργεί το  Κέντρο  Υγείας Βασιλικής.  Οι ελλείψεις γιατρών, λοιπού προσωπικού και υλικών είναι πλέον τόσο έντονες που καθιστούν τη λειτουργία του προβληματική έως και επικίνδυνη.

Μάλιστα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει κανένα περιστατικό και τις περισσότερες φορές οι ασθενείς προσπαθούν να βρουν τρόπο και να μεταφερθούν με ίδια μέσα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας.

Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί σημειώθηκε λιποθυμικό επεισόδιο στον Μ.Γ, ο οποίος και βρισκόταν μέσα στο σκάφος του ανοικτά της Βασιλικής. Σε επικοινωνία με το ΕΚΑΒ δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο και έτσι μεταφέρθηκε μέσω γνωστών στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής, για να τους πουν χαρακτηριστικά : «Τι τον φέρατε εδώ;», δεν μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

Τελικά σε επικοινωνία με τον οδηγό  ασθενοφόρου ο οποίος βρισκόταν στον Πόρο και δεν δούλευε, τον παρακάλεσαν να μεταφέρει τον ασθενή καθώς βρισκόταν σε λιπόθυμη κατάσταση, καθώς το μόνο που μπορούσαν να κάνουν είναι να του πάρουν την πίεση, με τον οδηγό προς τιμή του  να ανταποκρίνεται θετικά στο αγωνιώδες κάλεσμα.

Τραγική ειρωνεία, την ίδια στιγμή  ξένος τουρίστας που έσπασε το χέρι του, μέσα σε φρικτούς πόνους καλούσε  ταξί από την Λευκάδα για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, καθώς δεν μπορούσαν να του παράσχουν τα βασικά.

Αυτή είναι δυστυχώς η τραγική πραγματικότητα που επικρατεί και στην Λευκάδα, ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό, που αν τυχόν σου τύχει κάτι η ζωή σου παίζεται κορώνα γράμματα.

About Ομάδα Σύνταξης 63032 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*