Συνεχίζονται οι Πασχαλινές εκδηλώσεις στο ΚΑΠΗ Δήμου Αρταιων

Με επιτυχία  συνεχίζονται   οι  εκδηλώσεις   του  ΚΑΠΗ  του Δήμου Αρταίων  ενόψει    του εορτασμού του Πάσχα με τη συμμετοχή των μελών να είναι μεγάλη, όπως και η συμβολή των εργαζομένων.

Έχει πραγματοποιηθεί επίσκεψη  στην  Παρηγορήτισσα  όπου τα μέλη του ΚΑΠΗ παρακολούθησαν την παράκληση, ενώ έγινε και ξενάγηση από αρχαιολόγο του  μουσείου.

 

Παράλληλα,  πραγματοποιήθηκε  πασχαλινή εκδήλωση  με θέμα: «Περιμένοντας το Πάσχα-  Έθιμα και αναμνήσεις», όπου επισκέφθηκαν το Κ.Α.Π.Η  ένοικοι και προσωπικό από το οικοτροφείο  «Αίολος» και προσέφεραν στα μέλη του λαμπάδες τις οποίες είχαν φτιάξει οι ίδιοι.

Έγινε ομιλία και αναφορά στα ήθη και τα έθιμα  της Μεγάλης Εβδομάδας και κυρίως τις παραδόσεις και τα έθιμα που χαρακτηρίζουν το  Σάββατο του Λαζάρου, ενώ η  χορωδία του ΚΑΠΗ τραγούδησε τα κάλαντα του Λαζάρου και έψαλε ύμνους για την Μεγάλη  Εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της  εκδήλωσης προσφέρθηκαν νηστήσιμα εδέσματα  και  μοιράστηκαν  πασχαλινές  κάρτες και λαμπάδες σε όλους  τους παρευρισκόμενους.

Η εκδήλωση αυτή ήταν μια   γέφυρα επικοινωνίας και προσφοράς   μιας  και δόθηκε  η  ευκαιρία   οι ηλικιωμένοι να  ανταλλάξουν   ευχές,  συναισθήματα  και  σκέψεις με  ανθρώπους  που το έχουν   πραγματικά

ανάγκη.

 

Οι εκδηλώσεις   θα   ολοκληρωθούν   μετά το Πάσχα  με  την  γιορτή  της  αγάπης  και το τσούγκρισμα   των κόκκινων αυγών.

About Βασίλης Κούρκουλας 11920 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*