Δ. Αρταίων: Χορήγηση της πάγιας προκαταβολής στους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων

Το ποσό των 33.000 ευρώ ως πάγια προκαταβολή για επείγουσες εργασίες καθαρισμού οδών, πλατειών, αλσών και κοινοχρήστων γενικά δημοτικών χώρων  δόθηκε σήμερα από το Δήμο Αρταίων προς τους Προέδρους των Τοπικών Διαμερισμάτων του Δήμου.

Για το θέμα υπήρξε σήμερα το πρωί αναλυτική ενημέρωση από το Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη σε συνάντηση των Προέδρων Τοπικών Ενοτήτων στο Δημαρχείο Άρτας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Πατήλας και Δημήτρης Νταλάκας, καθώς και οι Διευθύντριες των Οικονομικών Υπηρεσιών Βασιλική Κίτσιου και Καθαριότητας και Πρασίνου Ελένη Τζίμα.

Όπως κατέστη σαφές στους Προέδρους, επιτρέπονται μόνο δαπάνες που αφορούν επείγουσες εργασίες καθαρισμού οδών, πλατειών αλσών και κοινοχρήστων χώρων (κοιμητηρίων ευρυχωρίων, νησίδων, παιδικών χαρών, πέριξ σχολείων κ.α.).

Παράλληλα, για τις εργασίες εντός των παιδικών σταθμών αρμόδιο είναι το ΚΚΜΠΑΠ και εντός των σχολείων οι Σχολικές Επιτροπές. Μοναδική εξαίρεση γίνεται στις περιπτώσεις που υπάρχουν υψίκορμα δέντρα για το κλάδεμα-κόψιμο των οποίων αρμόδιο είναι το τμήμα Πρασίνου.

Στη συνάντηση έγινε γόνιμος διάλογος, καθορίστηκαν προτεραιότητες και ανταλλάχθηκαν απόψεις για τα ζητήματα καθημερινότητας που απασχολούν τις τοπικές κοινότητες (πράσινο, καθαριότητα, κοινόχρηστοι χώροι, παιδικές χαρές κ.α.).

Παράλληλα, ο Δήμαρχος εξήρε την άψογη συνεργασία που υπάρχει, υπογραμμίζοντας πως ο Δήμος είναι ενιαίος και λειτουργεί ως σύνολο, ενώ κάλεσε τους Προέδρους να λύνουν από κοινού τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται.

About Βασίλης Κούρκουλας 11920 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*