Αντίθετο στην εκποίηση και αλλοίωση του Ίσσου Κέρκυρας το Περιφερειακό Συμβούλιο & παράσταση στο Εφετείο

Εκτός ημερησίας διάταξης το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, συζήτησε το θέμα: “Ίσσος, ΤΑΙΠΕΔ, δικαστική διένεξη στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων και αίτηση ακύρωσης”.

 

Την εισήγηση έκανε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Κουλούρης, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολιτιστική, ιστορική, φυσική και περιβαλλοντική αξία του Ίσσου. Πρόκειται, είπε, για ένα εκπληκτικό δάσος, με κέδρους, παραθαλάσσιες και παραλίμνιες αμμοθίνες, σπάνιας ομορφιάς και βιοποικιλότητας, προστατευμένο από το το δίκτυο NATURA 2000.

Ο κ. Κουλούρης υπενθύμισε ότι στον Χωροταξικό Σχεδιασμό που ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο ζητείται η προστασία της περιοχής και η ένταξή της σε καθεστώς απολύτου προστασίας.

 

Ο Ίσσος στις 25/4/2013 μεταβιβάστηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων στο ΤΑΙΠΕΔ και μάλιστα παράνομα, διότι όπως όλοι γνωρίζουμε στα Ιόνια Νησιά το δημόσιο δεν έχει δικαίωμα κυριότητας στα δάση, δήλωσε στην εισήγησή του ο κ. Κουλούρης και συνέχισε:

“Εν συνεχεία η υπηρεσία της Δ/νσης Δασών, με εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη έκθεση αυτοψίας εξέδωσε πράξη, η οποία χαρακτηρίζει έκταση 1.513,75 στρεμμάτων ως “ΔΑΣΟΣ ΑΡΚΕΥΘΟΥ”. Κατά της πράξης αυτής το ΤΑΙΠΕΔ άσκησε προσφυγή, η οποία απερρίφθη από την Α/θμια Επιτροπή Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων Κέρκυρας. Στη συνέχεια (14/1/2015) το ΤΑΙΠΕΔ άσκησε αίτηση ακύρωσης στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων, με σκοπό την ακύρωση της απόφασης της Α/θμιας Επιτροπής, η οποία θα εκδικαστεί στις 25 Μαΐου 2016 στη μεταβατική έδρα Κέρκυρας”.

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση του Γ. Κουλούρη, ομόφωνα:

 

  • Εκφράζει την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε προσπάθεια αλλοίωσης του Ίσσου και αυθαίρετης αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος
  • Ζητάει από το δικαστήριο την απόρριψη της αίτησης, ως απαράδεκτης και μη νόμιμης
  • Ορίζει πληρεξούσιο δικηγόρο για τη νόμιμη εκπροσώπησή του ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων και αρμοδίων αρχών.

About Βασίλης Κούρκουλας 11920 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*