ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας : «Κανένα νηπιαγωγείο δε θα κλείσει στο Νομό Πρέβεζας».

Αλγεινή εντύπωση μάς προκάλεσε η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ αναφορικά με τη ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας για την προσχολική αγωγή, καθώς οι σύντροφοι, είτε δε μπήκαν στο κόπο να μελετήσουν το περιεχόμενο της ρύθμισης, είτε, ακόμα χειρότερα, συνειδητά διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα για να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση, όχι μόνο δεν πρόκειται να βάλει «λουκέτο» σε  νηπιαγωγεία της επαρχίας, αλλά επιδιώκει να ενισχύσει την προσχολική αγωγή στην κατεύθυνση της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο μειώνεται ο ελάχιστος αριθμός των νηπίων από 7 σε 5 για τη σύσταση τάξης νηπιαγωγείου στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες  περιοχές , προκειμένου να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερες λαϊκές οικογένειες. Παράλληλα, αυξάνεται  ο ελάχιστος αριθμός των νηπίων σε 14 στις αστικές περιοχές. Να επισημανθεί, ότι νηπιαγωγεία του Νομού Πρέβεζας, τα οποία έχουν  κάτω από 14 νήπια, θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς θα μπορούν να αυξήσουν τον αριθμό, εγγράφοντας εκτός από νήπια και προνήπια.

Η αύξηση του αριθμού των νηπιαγωγών και των νηπιαγωγείων το τελευταίο χρόνο, σε πανελλαδική κλίμακα, δεν επιδέχεται αμφισβήτηση και αποδεικνύει την προοδευτική πολιτική  κατεύθυνση , που ακολουθείται στον ευαίσθητο τομέα της προσχολικής αγωγής.

Όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν παραπλανητικές εντυπώσεις, εκτίθενται ανεπανόρθωτα.

About Βασίλης Κούρκουλας 11920 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*