Η Ιερά Σιαγόνα του Τιμίου Προδρόμου στην Άρτα (φώτο-βίντεο)

Με την δέουσα τιμή και ιεροπρέπεια η τοπική μας Εκκλησία υποδέχθηκε την Πέμπτη (31/3) την Ιερά Σιαγόνα του Τιμίου Προδρόμου.

Το Ιερό λείψανο κόμισε στην πόλη μας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος και υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, στην πλατεία Μονοπωλίου, μετά του Κλήρου, των Αρχόντων και πολλών ευσεβών χριστιανών. Εν πομπή το άγιο προσκύνημα έφτασε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου τελέσθηκε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ζιχνών για την μεγάλη ευλογία που προσέφερε στον πιστό Αρτινό λαό, σε μια περίοδο που έχουμε ανάγκη ενίσχυσης και τόνωσης της θρησκευτικής μας συνειδήσεως. Η παρουσία του Ιερού λειψάνου του Τιμίου Προδρόμου φανερώνει την ζωντανή παρουσία του Θεού ανά τους αιώνες και μας δίδει την προοπτική της αιωνιότητας, της χαράς, της ελπίδας και αισιοδοξίας ότι με την πίστη στους Αγίους και στο θέλημα του Θεού μπορούμε να εξέλθουμε νικητές σε όλους τους αγώνες της ζωής μας.

{youtube}1dvFEISYonE{/youtube}

 

Δείτε ΕΔΩ φωτογραφικό υλικό

 

About Βασίλης Κούρκουλας 11920 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*